Günün Şarkısı 17 Eylül 2019

Fikir Karayel – “Bir Şey Var”


2014 yılında Türkçe müzikte alternatif çizginin bu kadar popüler olmadığı bir dönemde, “Hayal Edemezsin” gibi bir “hit” yakalayarak dikkatleri üzerine çeken Fikri Karayel, 2018’de “Yol” ve “Yorgunum Çok”la epeyce konuşuldu. 2019’da Deeprise’la “Yağmur” adlı şarkıyı yaptı, yakın zamanda da Murat Boz’a verdiği “Aşk Bu” adlı şarkıyla adından bir kez daha söz ettirdi.


Fikri Karayel’in yeni teklisi “Bir Şey Var” ise geçtiğimiz günlerde Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle yayımlandı. Şarkının söz ve müziği Fikri Karayel’e ait, düzenleme ise Ufuk Kevser tarafından yapılmış.


Murat Boz’a verdiği şarkı bir sinyal miydi bilmiyorum ama Fikri Karayel bu şarkıyla ana akım popa biraz daha yaklaşmış görünüyor. Hani bunu da Mustafa Sandal söylese olabilirmiş gibi ya da bu tarz şarkıları Mustafa Sandal zaten yıllar boyu yapmış gibi.


Bununla birlikte şarkının düzenlemesi yukarıdaki son cümleyi kendiliğinden haksız çıkarıyor çünkü çok güncel, çok bugüne ait bir “sound” çarpıyor kulağımıza. Şarkı asıl gücünü buradan almış sanki ve bu nedenle de elektronik pop sularında yüzmeyi sevenler için türün afili bir örneği olarak bağırlara basılabilir.      

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder