Günün Şarkısı 15 Eylül 2019


Okay Barış – “Zaten Yaz Üç Aydı”


Aslına bakarsanız Okay Barış yılın en iyi pop albümlerinden birine imza attı ama bunu büyük iddialarla ortaya bırakmaktansa, uzun vadede fark edilmesini tercih ediyor olmalı. İlk kliple ikinci klibin arasına yedi ay koymanın başka nasıl bir açıklaması olabilir bilmiyorum. Albümde çok daha kolay dikkat çekecek başka şarkılar varken ikinci klip şarkısı için “Zaten Yaz Üç Aydı”yı seçmek de bu tercihin bir sonucu olabilir mi?


“Artık Sevilmiyor Böyle” adını taşıyan ve SN Müzik etiketiyle yayımlanan ikinci Okay Barış albümü baştan ayağa Sezen Aksu şarkılarıyla dolu, bilen biliyor. Geçtiğimiz günlerde klibi servis edilen “Zaten Yaz Üç Aydı” da söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait, düzenlemesi Okay Barış tarafından yapılmış bir şarkı.


Aslında zamanlama çok doğru. Sonbahar kapıya gelmiş dayanmış. Biten yazın ardında bıraktıklarımız, artık bir yaz aşkı mıdır, şahane tatil anıları mıdır, her neyse anı olmuş, şehrin tek tük ağaçları yaprak dökmeye başlamış. Mevsim normallerinde bünyeler buruk bir hüzne kesmiş zaten. Öte yandan Mazhar Alanson’un 40 yıl önce yazılmış şarkısında anlattığı Bodrum, o Bodrum olmaktan çok evvel çıkmış. Ateş başında, kumlarla gitar eşliğinde söylenen şarkıları harlayan aşklar var mı peki hâlâ? Var ya da yok, ne gam… Tasviri bile güzel.


Şarkı şahane, düzenleme buram buram sahici müzik kokuyor. Okay’ın sakin vokali tıpkı şarkı sözlerinin yaptığı gibi Mazhar Alanson’u şöyle bir anımsatıveriyor. Klipte birkaç saniyeliğine Alanson’un bizzat görünüyor olması da hoş bir sürpriz.


Tek itirazım bu şarkının bu albümden çıkan ikinci klip şarkısı olmasına. Şarkıların bir günde tüketildiği bu devirde bir albümün bu kadar uzun vadeye yayılmasına… Bir bildikleri var(mı)dır elbet.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder