Günün Şarkısı 14 Eylül 2019

Emir Can İğrek – “Nalan”


Hani eskiden bir kasette bir şarkıyı diğerlerinden çok severdik de, arabada ya da “walkman” de dinlerken o şarkı bittikçe başa sardırırdık her defasında. Daha ilk dinlediğimizde içimizde bir kıpırdanma olurdu çünkü ve onu sürekli hissetmek isterdik.


Uzun zamandır bir şarkıyı tekrar tekrar dinlediğim, “Şunu açayım da keyfim yerine gelsin,” dediğim olmuyordu. Müzikteki yaratıcılık sorunu bir yana, biraz da mesleki deformasyona bağlıyordum bu durumu. Ama değilmiş ki “Nalan” tam da o hissi yaratabildi bende.


Emir Can İğrek’in yeni teklisi “Nalan”, geçtiğimiz günlerde ILS Vision etiketiyle yayımlandı. Şarkının söz ve müziği Emir Can İğrek’e ait, düzenlemesi ise Yiğit Avcı tarafından yapılmış.


Daha önce de birkaç şarkısını yazdım. Emir Can İğrek yeni neslin sağlam adımlarla ilerleyen isimlerinden. Gücünü en çok yazdığı şarkılardan alıyor. Etkili melodiler, güne ait, yaşayan, genç bir dil var çünkü şarkılarında. “Nalan” da böylesi bir şarkı. Son derece sade, hatta basit ama bir o kadar da güçlü bir melodik yapısı var şarkının ve daha ilk dinleyişte kulağınıza yer ediyor. “Ben karşının taksisiyim, ömrünün hay aksisiyim,” gibi mizahi sloganlar da bugünün gençliğinin duyarlılıklarına tam karşılık geliyor. Düzenleme derseniz, “loop” teknolojisinin nimetlerinden istifadeyle yine yeni neslin kulak alışkanlığı ve “sound” anlayışıyla birebir örtüşüyor.


Bu anlamda klip de enteresan. Tek planda sadece kamera önünde duran, ara sıra bakış atan, ama şarkıyı söylemeyen bir Emir Can İğrek görüyoruz. Minimalist desem o da değil ama bir şekilde işe yarıyor işte. Büyük büyük, pahalı klip prodüksiyonlarına adeta kafa tutuyor ve Emir Can İğrek, kitlesini böyle de etkilemeyi başarıyor.


Popüler müzikte 2019’un “hit”lerinden biri sessiz sedasız çıkıp geldi. “Söylemişti,” dersiniz.    

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder