Günün Şarkısı 9 Ağustos 2019


Hediye Biliç – “Çevrimiçi”


Karadeniz Ereğli’de doğmuş büyümüş Hediye Biliç, birden fazla lisans eğitimi almasına rağmen müzikte karar kılmış ve Sakarya’da konservatuar eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’a yerleşmiş. Hem solist olarak hem de keman çalarak sahne deneyimini kazanan Biliç, ağırlıklı olarak kendi bestelerinden oluşan ve “Sildim Adını” taşıyan 6 şarkılık ilk albümünü ise 2014’de yayımlamış.


2015’de “Al Yanına”, 2017’de “Alışamadım” ve “Yolunu Bulur” teklileri ile dinleyici karşına çıkan Hediye Biliç’in yeni teklisi ise geçtiğimiz günlerde yayımlandı. “Çevrimiçi” adını taşıyan şarkının söz ve müziği Zeki Güner’e ait, düzenleme ise Genco Arı tarafından yapılmış.


Malum, artık telefonsuz bir hayat düşünemiyor, her şeyi telefonlarımızda birlikte yaşıyoruz. Hatta aşklarımızı bile… Adından da anlaşıldığı üzere bu şarkı da bu zamanlara ait, cep telefonlarıyla akıbeti şekillenen bir aşkı anlatıyor. “Bakıyorum durumun çevrimiçi,” diyor kız sevgilisine. Bu tek başına bir kıskançlık sebebi; hatta ayrılma sebebi bile olabilir. Böyle bir zamanda yaşıyoruz artık.


Şarkılarında bir hikâye anlatabilen şarkı yazarlarından biri Zeki Güner. Bu şarkıda da içine biraz da espri ve provokasyon (“sevişip sevişip hiç gelme”) katarak zamanın ruhuna uygun bir hikâye yakalamış. Genco Arı’nın düzenlemesi de hem günün ritmini yakalıyor hem de dikkatli kulak verdiğinizde fark edeceğiniz incelikli müzikal tatlar barındırıyor. Hediye Biliç ise temiz şarkıcılığı ile bütünü tamamlıyor. Şarkının bir yerinde sürpriz bir şekilde Zeki Güner de sesiyle eşlik ediyor Biliç'e. 


Hoş, hafif, eğlenceli, bir şarkı “Çevrimiçi”. Klibi de öyle. Yaz için limonata tadında.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder