Günün Şarkısı 4 Ağustos 2019


Funda Arar – “Çık Aradan”


2018’i bir proje albümle, “Arabesk”le geçirmişti Funda Arar. Kariyerinin 2019 hanesine ise yeni bir şarkı bıraktı geçtiğimiz günlerde. DMC etiketiyle yayımlanan “Çık Aradan”, Derya Uluğ ve Asil Gök’ün ortak imza attığı bir şarkı. Şarkının klip versiyonu Mustafa Ceceli tarafından düzenlenmiş.


Funda Arar, onu tanıdığımız 2000 yılından bu yana kendine ait bir çizgide ilerledi. Ara sıra farklı denemeler yapsa ve farklı bestecilerle çalışsa da bunlar o çizginin dışına çıkan, uçuk örnekler olmadı hiçbir zaman. Sanırım dinleyicisi de bundan memnundu ki CD döneminde her zaman fiziksel satışları en yüksek isimlerden biri oldu.


“Çık Aradan” ise hem klasik Funda Arar çizgisini anımsatıyor, hem de “sound” olarak bugünün müziğine ayak uyduruyor. Tabii Arar’dan elektronik bir “sound” duymayı tercih etmezseniz, teklide şarkının Febyo Taşel tarafından düzenlenmiş akustik versiyonu da var. Bana kalırsa her iki versiyon da ayrı ayrı kulağa hoş geliyor.


Gerek Nihat Odabaşı tarafından çekilen klip gerek tekli için çektirdiği fotoğraflar, gerekse şarkının elektronik düzenlemesi Funda Arar’ın kendi içindeki değişim, günü yakalama ve 2020’li yıllara “fresh” girme niyetini ortaya koyuyor. Haksız sayılmaz. Derya Uluğ ve Asil Gök gibi iki genç müzisyenle yolunun kesişmesi de iyi olmuş bu bakımdan.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder