Günün Şarkısı 25 Ağustos 2019

Hadise – “Geliyorum Yanına”


Keşke onu ilk tanıdığımızdaki o fişek gibi dans edip şarkı söyleyen yıldız adayı haliyle kalabilseydi. Keşke bir parça “cool” durabilseydi, kendini koruyabilseydi. Keşke malum televizyon şovunda bu kadar fazla süredir jüri üyeliği yapıp yüzünü bu kadar eskitmeseydi. Keşke kariyerini daha doğru yönetebilseydi…


Söz konusu Hadise ise “keşke”ler uzar gider… Evet, tüm yanlışlarına ve hatalarına karşın bir dönemin çocuklarını yakalayıp şimdinin gençlerinin gözdelerinden biri olabildi belki; seveni, takip edeni hiç az değil ama ben kendi adıma onun hep potansiyelinin ve aslında konumlanabileceği yerin altında kaldığını düşünüyorum. Tabii hayatta hiçbir şey için hiçbir zaman geç değildir, o ayrı.


Hadise’nin 2017 çıkışlı son albümü “Şampiyon”, birden fazla “hit” çıkararak misyonunu yerine getirdi. O günlerin Türk popu standartlarını fazla zorlamayan, kendi meşrebince eli yüzü düzgün, derli toplu bir albümdü. Hadise, o albümün en büyük “hit”i olan “Sıfır Tolerans”ın ekmeğini uzun süre yedi, yetmedi 2018’de şarkının bir de akustik versiyonunu yayımladı. Yeni Hadise şarkısı “Geliyorum Yanına” ise geçtiğimiz günlerde Fanta Music etiketiyle servis edildi.


Firma isminden de anlaşılacağı üzere bir reklam şarkısı aslında bu. Hadise daha önce de işbirliği yaptığı meşrubat markası Fanta ile bir reklam kampanyasının parçası olarak seslendirmiş bu şarkıyı. “Geliyorum Yanına”nın söz ve müziği Gülşen’in elinden çıkmış, düzenleme ise Ozan Çolakoğlu tarafından yapılmış.  


İşin içine reklam girdiği zaman durum hep biraz tatsızlaşır, şarkıya zoraki yerleştirilmiş sloganlar filan sırıtır ya hani, neyse ki bu şarkıda öyle olmamış. Şarkı bir reklam şarkısı gibi değil ama duyar duymaz tereddüt etmeden “Bunu Gülşen yazmış,” diyebileceğimiz tipik bir Gülşen şarkısı. Ne var ki bir 6-7 sene önce yazılmış gibi. "Sabahlara kadar kopmak, geceleri yakmak" filan biraz o dönemin jargonu sanki.


Herkesin bu yaz “hit” pop şarkısı çıkmadı diye dert yandığı bir dönemde “hit” olabilmesi için bütün kriterler göz önüne alınarak yazılmış bu şarkı o boşluğu doldurur mu bilmem. Evet, Hadise’nin doğru taşıyabileceği bir şarkı. Evet, içine çok kolay giriyor, kolayca ezbere alıp eşlik edebiliyorsunuz. Düzenleme gayet usta işi, gayet modern, klipteki parti havası da şarkıyı ateşleyen bir başka unsur olmuş. Ama tüm bunların toplamında “pop müzik kurtuldu” gibi bir sonuç çıkmıyor bence ortaya. Zaten Hadise de o cümleyi şaka olsun diye söylemiştir muhtemelen. Öyledir, değil mi?   

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder