Günün Şarkısı 24 Ağustos 2019


Gülşah Tütüncü – “Sen de mi Brütüs?”


Gülşah Tütüncü adını ilk kez 2009 yılında Mustafa Ceceli’nin seslendirdiği “Hastalıkta Sağlıkta” adlı şarkının söz yazarı ve bestecisi olarak duyduk. Dakika bir gol bir bu şarkının ardından 2010 yılında bu defa Tarlan’ın albümünde “Usta Çırak” adlı şarkıda rastladık ona bir kez daha. Konservatuar mezunu idi, keman performans sanatçısı idi, şarkı yazıyor ve aynı zamanda söylüyordu da. Sesini duyduğumuz ilk şarkı “Hiç Gitmesin” ise 2011’de yayımlanan ENBE albümünde yer aldı. Derken 2012 yılında ilk teklisi “Dua Ediyorum” geldi.


Sonrasında Sana Bir Sır vereceğim dizisi için seslendirdiği “Hazan Vakti” adlı şarkı, Tarkan’a verdiği “Çay ve Simit”, Ayşe Hatun Önal’a verdiği “Beyaz Atletli”, Gülşah Tütüncü cephesinden gelen diğer şarkılar oldu. Gülşah Tütüncü’nün yeni teklisi “Sen de mi Brütüs?” ise geçtiğimiz günlerde Bemol9 Müzik etiketiyle yayımlandı. Şarkının söz ve müziği Gülşah Tütüncü’ye ait, düzenleme ise Gülşah Tütüncü ve Tolga Kılıç imzası taşıyor.


Bugüne kadar yayımlanmış şarkılarına baktığınız zaman ilk dikkatinizi çeken şey Gülşah Tütüncü’nün pop yelpazesi içinde farklı tür ve eğilimlerde şarkılar yazabiliyor oluşu. Ağır romantik de olabiliyor, çok eğlenceli de, orta yaşlı da olabiliyor, çok genç de… Bu büyük bir avantaj. “Sen de mi Brütüs?” hem genç hem de eğlenceli bir şarkı mesela. Hem akışkan, kıvrak ve oylumlu melodik yapısı, hem atarlı ama aynı zamanda cilveli sözleriyle şarkı Gülşah’ın teatral şarkıcılık biçimi ve adeta ikinci bir solist gibi tınlayan kemanıyla da şenleniyor. Tek başına 4 dakikalık bir romantik komedi filmi gibi. Keza klip de öyle. Hatta klibi biraz ağır akıtsanız, birkaç bölümlük bir dizi çıkar sanki.


Müzik, müziği sadece para ve şöhret ve tıklanma ve beğenilme maksadıyla yapanların eline kalmak üzereyken gerçek müzisyenlere daha çok iş düşüyor. Gülşah Tütüncü onlardan biri. Üstelik isterse böyle hafif ve eğlencelik, isterse gayet ağır ve oturaklı şarkılar yazabilecek bir müzisyen. Bu yüzden daha çok sahalarda, oyunun içinde olmalı. Dilerim bu şarkı bunun başlangıcı olur.


Son olarak şarkının ismini hem tekli kapağında hem de dijital platformlarda doğru imlayla yazabildikleri için ve bu kadar kapsamlı, bol fotoğraflı bir basın bülteni hazırladıkları için kimler özen ve hassasiyet gösterdiyse onları tebrik etmek boynumun borcu. Sahiden bravo!       

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder