Günün Şarkısı 21 Ağustos 2019

Veys Çolak – “Yalansa Söyle”


Veys Çolak Malatya’da doğmuş, küçük yaşlarda önce org, sonra gitar çalarak müzikle haşır neşir olunca Kocaeli Üniversitesi’nde Müzikoloji Bölümünde müzik eğitimi almış. Okul yıllarında bir yandan fotoğrafçılıkla ilgilenirken, bir yandan müzik yazarlığı yapmış. Derken kendini müziğin içinde bulmuş. Hem sahnede hem de stüdyoda birlikte çalıştıkları arasında Peyk, Kesmeşeker ve Funk Alaturka gibi gruplar da var.


2016 yılında yayımlanan “Ne Haldeyim” adlı ilk teklisiyle kendi şarkılarını yayımlamaya başlayan Veys Çolak, son olarak 2019’un Mart ayında 4 şarkılık “Ömür Yetmez” adlı kısaçaları ile dinleyici karşısına çıkmıştı. Çolak’ın yeni teklisi “Yalansa Söyle”, geçtiğimiz günlerde Independent etiketiyle yayımlandı.


Veys Çolak’ı şayet kendi şarkılarından tanımıyor iseniz bile, en azından milyonlar tıklanmış Melek Mosso videolarında gitar çalan genç adam olarak tanıyor olma ihtimaliniz var. Tesadüf, bu yazıyı kaleme aldığım gün Veys Çolak ve Melek Mosso’nun sahnede de sürmekte olan ortaklıklarını bitirdiklerini öğrendim. Müzikte uyumlu ve verimli ortaklıkların sona ermesi, nedenini çoğunlukla bilmesek bile bizi üzer. Ne ki bazen sonuç bir kayıp değil; her iki taraf için de kazanç olur, başka yollar, başka kapılar açılır. Mosso ve Çolak için de böyle olacağını tahmin ediyorum zira her ikisi de yetenekli ve kendi renkleri olan isimler.


Söz ve müziği Veys Çolak’a ait “Yalansa Söyle”, kemanıyla, cümbüşüyle, ritmiyle alaturka esintili, hoş, sıcak bir parça. Özellikle Semih Çelikel tarafından çalınan kemanın şarkıya kattığı teatral havaya bayıldım. Şarkı sonlara doğru vokallerin de katılmasıyla bir masabaşı şarkısına dönüşüyor ve ister istemez dinlerken sizin de eşlik edesiniz geliyor.


Albüm geleneği bitme noktasına geldiğinden şimdilerde her müzisyenin yaptığı her işi takip etmek, o parça parça işlerden bir fikir, bir beğeni sahibi olmak giderek zorlaşıyor dinleyici için. Belki bir dijital platformda Veys Çolak şarkılarından bir çalma listesi yapıp, öyle dinlemekte fayda olabilir. Belki henüz çok şahane, kusursuz bir şarkıcıyla değil ama çok şahane bir müzisyenle karşı karşıya olduğumuz o zaman daha iyi anlaşılacaktır.     

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder