Günün Şarkısı 2 Ağustos 2019


Reyhan Karaca – “Laga Luga”


1993 ve 2007 yılları arasında 5 albüm yayımlayan Reyhan Karaca, o zamandan beri teklilerle ilerlemeye devam ediyor. 2019’da “Roma” ve “Umarsız” adlarını taşıyan 2 tekli yayımlamıştı. Geçtiğimiz günlerde ise “Laga Luga” ile çıktı karşımıza.


Ossi Müzik etiketiyle yayımlanan Laga Luga sözleri Saadettin Dayıoğlu’na ait bir şarkı. Bestesi Saadettin Dayıoğlu ve Reyhan Karaca ortak imzasını taşıyor, düzenleme ise Emre Gören tarafından yapılmış.


“Sevdik Sevdalandık” ve “Gidesim Gelmiyor” gibi ‘90’lar pop müziği denilince mutlaka akla gelen iki şarkının yanı sıra bir dolu başka şarkıyla da ara vermeden bugünlere kadar gelmeyi ve adını korumayı başarmış Reyhan Karaca’nın tam da bu nedenle gözümüzde kredisi baki. Nitekim bu şarkı da onun hem kendi çizgisini koruyup hem de “demode” kalmamanın sırrını çözebildiğini bir kere daha gösteriyor.


Saadettin Dayıoğlu’nun kişiye göre şarkı yazma ve bir hikâye yaratma konusundaki becerisi ve yaratıcılığı ile Reyhan Karaca’nın bu istikrarlı tavrının bir araya gelmesi de parlak bir sonuç doğurmuş. “Laga Luga” ‘90’lı yılların renklerini de içinden geçiren, esprili, eğlenceli bir şarkı. Dozunda Karadeniz sosu ile bu yazlık pop şarkısı, Isaac Angel tarafından çekilmiş klibiyle de ferahlık veriyor.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder