Günün Şarkısı 19 Ağustos 2019

Gökçe Kılınçer – “Bu Son Akşamda”


2014 yılında yayımlanan “Aşk Beni Bulunca” adlı şarkısıyla tanımıştık Gökçe Kılınçer’i. 2016’da ilk albümü “Kalbimde İzi Var” yayımlandı. Kendi şarkıları kadar “cover” şarkıları da ses rengi, şarkı söyleme biçimi ve bütün olarak “sound”u da ’60 ve ‘70’lerden ses veriyordu. Öyle sevildi ve oradan devam etti. 2018 yılında “Neyleyim / Sev Derim” 45’liği ile karşımıza çıktı. Geçtiğimiz günlerde ise yeni 45’liği “Bu Son Akşamda / Aşkınla Ben” Hicazplaks etiketiyle piyasaya sürüldü.


Geçmişin müzikal anlayışından faydalanan çok fazla iş yapıldı, hâlâ yapılıyor. Fakat bu kadar doğru bir biçimde yapıldığına pek sık şahit olmuyoruz. Çünkü Kılınçer’in şarkılarında “retro” sadece bir renk, nostaljik bir unsur değil. Sanki bir zaman makinesi icat edilmiş ve Gökçe Kılınçer o yıllarda yazdığı ve kaydettiği şarkıları da alıp bugünlere gelivermiş. Şarkı sözlerindeki duyarlılıklar, melodik yapılar ve düzenlemeler tamamen o geldiği dönemin sıcaklığını ve müzikal zarafetini taşıyor çünkü.  


45’likte yer alan her iki şarkının da söz ve müzikleri Gökçe Kılınçer tarafından yazılmış, prodüktörlüğü ise Bobina üstlenmiş.


“Aşkınla Ben”, yer yer “Misirlou”yu andıran melodisiyle Doğu Akdeniz etkisinde bir parça. “Bu Son Akşamda” ise özellikle yaylı partisyonlarıyla ‘70’ler disko müziğinin izlerini taşıyor. Şayet bu tarzı seviyorsanız, her iki şarkının da kısa sürede aklınıza kazınacağını ve sizi etkisi altına alacağını rahatlıkla söyleyebilirim.   


Yazının başından beri 45’lik tabirini boşuna kullanmadım çünkü bu iki şarkı sahiden 45’lik plak formatında da yayımlandı. Dilerseniz dijital platformlardan dinlemek de mümkün elbette ama Gökçe Kılınçer şarkılarını plaktan dinlemenin de ayrı bir keyfi var; mümkünse tercih etmenizi öneririm.

Yavuz Hakan Tok

1 yorum:

  1. Sayın Yavuz Hakan Tok,yorumunuzu oldukça beğendim...Gökçe Kılınçer hakkındaki düşüncem ve duygum çok iyi bir yolda ilerliyor...Retro tarzındaki mükemmel yorumuna bayıldığımı söyleyebilirim:))))

    YanıtlaSil