Günün Şarkısı 18 Ağustos 2019


İkiye On Kala – “Bazı Şeyler Telefonda Eksik Anlatılır (Akustik)”


2014’de İzmir Bornova’da, Uğur Uras’ın önderliğinde 6 kişi olarak kurulan İkiye On Kala, şarkılarını internet üzerinden yayımlayarak kendi dinleyici kitlesini yavaş yavaş oluşturmuş. “Eski Yeşil Araba” isimli ilk kısaçalarını 2018’de yayımlayan grup, bu süreçte yoluna 4 kişi olarak devam etmeye başlamış. Yine aynı yıl önce “Merak Ediyorum Kadın” isimli tekli, sonra internette yayımlanan şarkıları bir araya getiren “Ev Kayıtları” albümü ve nihayet ilk stüdyo albümü “Yaka Paça” piyasaya sürülmüş.


Temmuz 2019’da albümdeki şarkılardan biri olan “Koptu İpim Düşüyorum”un akustik versiyonu yayımlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise grubun hem ilk kısaçalarında hem de “Ev Kayıtları” albümünde yer alan “Bazı Şeyler Telefonda Eksik Anlatılır”ın akustik versiyonu CES Yapım etiketiyle yayımlandı.


Başından bu yana uzun ve dikkat çekici şarkı isimleri kadar gündelik hayatın içinden hikâyeler anlatan şarkı sözleri ve melodik besteleriyle Uğur Uras’ın şarkı yazarlığı İkiye On Kala’nın belkemiğini oluşturuyor. Bir parça Teoman ikliminde dolaşan, yer yer depresif, çoğunlukla çapkın, şehirli genç adam şarkıları bunlar. Çatıları sağlam, hikâyeleri çekici, melodik örgüleri güçlü.


Bu akustik versiyonlarla günün akustik furyasına ayak uydurmalarının onlara yeni dinleyiciler kazandırması mümkün. Ancak uzun vadede daha çarpıcı düzenlemeler, daha profesyonel kayıtlar ve daha güçlü bir tanıtımla grubun mevcut potansiyelini daha fazla gösterebileceğini düşünüyorum.


Bu arada internette grubun dağıldığına dair birtakım yorumlar takıldı gözüme ve sordum öğrendim ki grup dağılmamış. Uğur Uras solo işler de yapacakmış önümüzdeki dönemde ama İkiye On Kala da devam edecekmiş. Meraklısına duyurulur.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder