Günün Şarkısı 16 Ağustos 2019

Gökcan Sanlıman – “Aramızda”


2010 yılında İngilizcenin dünya çapında klasik sayılabilecek şarkılarından oluşan ve “Yesterday” adı verilmiş ilk albümüyle müzik dünyasına ilk resmi girişini yapan Gökcan Sanlıman, 2012 ve 2016 yıllarında da birer albüm yayımlayarak sektörde tanınırlığını artırdı. 2018’de “Akşam Güneşi” adlı teklisi piyasaya sürüldü, aynı yıl içerisinde aynı şarkının Emrah Göktaş tarafından yapılmış “remix” versiyonları yayımlandı. Gökcan Sanlıman’ın yeni teklisi “Aramızda” ise geçtiğimiz günlerde Avrupa Müzik etiketiyle dinleyici karşına çıktı.


Şarkının söz ve müziği Gökcan Sanlıman’a ait, düzenleme ise Gökcan Sanlıman, Sefa Hendem ve Mehmet Cem Ünal’ın ortak imzasını taşıyor.


Gökcan Sanlıman diskografisini şöyle bir baştan sona dinlediğinizde kendi müziğini bulmaya doğru yavaş yavaş ilerlediğini fark etmek mümkün. “Cover” bir albüm olan ilk albümü bir kenara koyarsak, Sanlıman’ın şarkıları ve şarkıcılığındaki Teoman etkisi giderek azalmış. “Akşam Güneşi”nden sonra bu şarkı da bunu bir kez daha gösteriyor.


Retro tınıların ve ‘70’ler disko müziği havasının hâkim olduğu ve fakat buna rağmen “genç” bir şarkı “Aramızda”. Eğlenceli, neşeli ve kışkırtıcı. Bence Sanlıman’ın kendini konumlandırması gereken yer tam da burası.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder