Günün Şarkısı 10 Ağustos 2019


Batu Akdeniz – “Hareket Vakti”


Çok genç yaşında kurduğu ve solisti olduğu çok sağlam “rock” grubu Heavy Sky’la tanıdık Batu Akdeniz’i. 2018’de 5 şarkıdan oluşan ilk solo albümünü yayımladı ve Hevay Sky’dan farklı olarak bu defa Türkçe sözlü şarkılarla çıktı karşımıza. Söz, beste ve “sound” anlamında son derece olgun bu albümdeki bazı şarkılar daha sonra akustik ya da farlı versiyonlar olarak tekliye dönüştü. Bunların sonuncusu ise albümdeki “Yanlış Biriyle Doğru Hikâye” adlı şarkının Aleyna Talınlı ile birlikte seslendirdiği farklı versiyonu idi ve geçtiğimiz Nisan ayında yayımlanmıştı.


Batu Akdeniz’in yeni teklisi “Hareket Vakti”, geçtiğimiz günlerde Garaj etiketiyle piyasaya sürüldü. Batu Akdeniz böylece müziğini ana akım bir firma aracılığı ile servis etmeye başlarken yeni albümünün de ilk haberini veriyor.


Şarkının ismini görünce yine aynı türde ve aynı adı taşıyan o meşhur şarkı geliyor aklınıza ister istemez. Benim de geldi ve Batu’dan bir “cover”, hele ki Emre Aydın tarafından da söylenmiş bir şarkı beklemediğim için önce şaşırdım. Ne var ki bu “Hareket Vakti”nin o “Hareket Vakti” ile isim benzerliği dışında bir ilgisi yok.


Şarkının söz ve müziği Batu Akdeniz tarafından yazılmış, düzenleme ise Batu Akdeniz ve Bulut Gör’ün ortak imzasını taşıyor. Basın bülteninde şarkı şöyle tanımlanmış: “Hareket Vakti”, içinde dramatik düşüşler ve yükselişler barındıran, güçlü elektro gitarların fırtınamsı davullarla ve vokallerle birleştiği yüksek enerjili bir rock parçası. Şarkı; yerkürenin bize sunduğu tüm zorluklara ve aldatmalara karşı her zaman sağlam kalmayı ve fedakarlıklar yapmayı, bu uğurda verilen tüm mücadelenin kutsallığını çok yüksek bir tavırla anlatıyor.


Anlayacağınız bana söyleyecek çok bir şey kalmamış. Tanım çok doğru. Batu Akdeniz yine çok olgun, içi dolu, müzikalitesi yüksek bir iş çıkarmış ortaya. Türkçe “rock” müziğin pek de iç acıcı bir seyir izlemediği şu zamanda önemli bir boşluğu doldurmaya aday.       

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder