Günün Şarkısı 7 Temmuz 2019


Özgün – “Kalbimin Yer Yeri”


Neşeli, güler yüzlü, aşkın saf haline dair samimi romantik şarkılar pek yazılmıyor nicedir. “Hep karanlık,” durumundayız. Neye isyan ettiği belli olmayan isyankârlar, tam olarak niye öfke duyduğunu anlamadığımız öfkeliler devraldı müziği. Adı “arabesk” değilse bile duygusu, dili arabeskten de ağır bir furya sürüp gidiyor bir süredir. Ne zaman geçer bilinmez.


Tam da böylesi bir zamanda çıkıp geldi Özgün’ün yeni teklisi “Kalbimin Her Yeri”. Avrupa Müzik etiketiyle yayımlanan ve söz ve müziği Murat Güneş’e ait şarkının düzenlemesi ise Ozan Sarıboğa tarafından yapılmış. Şarkının klibinde ise Özgün, karısı Nida Uğurlu ile birlikte kamera karşısına geçerek şarkıda anlatılan aşkı şarkıda anlatılan olmaktan çıkarıp gerçeğin ta kendisi kılmış.


Püfür püfür bir yaz şarkısı “Kalbimin Her Yeri”; naif, iddiasız, tertemiz ve çok masum. Kimseye kızmıyor, “dis” atmıyor, kahırlardan kahır beğendirmiyor, hele hele küfür hiç etmiyor. Onlar da olmasın değil, olsun (ben olmasın desem de olacak nitekim; hep daim oldu) ama bizim yüzümüzde tebessüm yaratacak şarkılara da ihtiyacımız var. Hani dinlerken farkında olmadan ayağınızla ya da elinizde tempo tutmaya başladığınız, yerinizden kalkıp dans etmeye teşvik eden ama dans etmeye kalktığınızda da “kick”leriyle kafanıza kafanıza vurmayacak şarkılara… Bu şarkının sözü, müziği ve düzenlemesi tam da buna hizmet ediyor. Özgün’ün pozitif ses tınısı da öyle.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder