Günün Şarkısı 30 Temmuz 2019


İlyas Yalçıntaş – “Kirli Kadeh”


Ekranda ömrü çok uzun olmayan X Factor yetenek yarışması bizi İlyas Yalçıntaş’la tanıştırmış ve İlyas’ın o yarışmada seslendirdiği “İncir” adlı şarkı bir anda “hit” olmuştu. O hızla yapılan ilk albüm “İçimdeki Duman” İlyas’ın ilk profesyonel adımıydı. O gün bu gündür de müzik sektöründe var olmaya devam ediyor. Albüm 2016’da çıktı, üzerine 2017’de “Gel Be Gökyüzüm” başarısını ekledi. 2018’de ise Feride Hilal Akın’la yaptığı “Şehrin Yolu”, Aytaç Kart’la yaptığı “Yağmur”un yanı sıra “Bilmece” teklisi de Yalçıntaş cephesinde ses getiren işler oldu.


2019’da ise bir sinema filmi için seslendirdiği Neşet Ertaş türküsü “Neredesin Sen?”in yanı sıra bilinen ve sevilen şarkılarından dördünün akustik kayıtlarını tekli olarak yayımladı İlyas. Geçtiğimiz günlerde ise yeni teklisi “Kirli Kadeh”, Alfa7 etiketiyle piyasaya sürüldü.


Ayırt edilebilir, kendine has ses rengi kadar kendi yazdığı şarkılarının karakteristiği ile de İlyas Yalçıntaş’ın pop dünyası içinde bir alan açtığı rahatlıkla söylenebilir. İlk albümden sonra tercih etmeye başladığı elektronik altyapılar da aslında gayet romantik şarkılarının o dar kalıba sıkışıp kalmasını engelledi.


Söz ve müziğini yazdığı “Kirli Kadeh” de bu tavrı sürdürdüğü bir şarkı. Tıpkı İlyas’ın diğer şarkıları gibi bu şarkı da bir üniversite kantininde ya da gençlerin ateş yaktığı bir kumsalda tek bir gitarla çalınıp söylenmeye çok müsait iken, Aytaç Kart’ın bu düzenlemesiyle güncel popun eğilimlerini de yakalamayı başarıyor. Hoş bir “groove”, akılda kalıcı bir melodi ve sözlerle İlyaş Yalçıntaş ve müziğini sevenleri memnun edecek bir şarkı “Kirli Kadeh”.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder