Günün Şarkısı 3 Temmuz 2019


Sertab Erener – “Yara”


Bugün bir şairin ölüm haberine uyandık. Bir süredir tedavi gören Küçük İskender ya da asıl adıyla Derman İskender Över, henüz çok genç yaşta, 55 yaşında hayata gözlerini yumdu.


Farklı şiiri, dili, üslubu, tavrı ve tarzıyla edebiyat dünyasında erken yaşta kendini kabul ettirebilmiş, sınırların ve statükoların dışına çıkabilmiş, geniş bir okur kitlesini etkisi altına alabilmiş bir şair olmasının ötesinde onu tanıyan herkesi derinden etkilemiş bir insandı. Huzursuz bir ruhla dünyaya gelmişlerin, yaşadığı döneme, ülkeye, dünyaya sığamamışların öfkesi, korkusu, farkındalığı, şüphesi, acelesi, acısı ve cesaretiyle yüklüydü cümleleri, şiiri, hayatı…


Yanlışım varsa düzelten olur mutlaka, bildiğim kadarıyla iki sadece şarkının sözü oldu yazdıkları bugüne dek. Biri Banu Kanıbelli’nin 2017 yılında yayımlanan “Bu Rüzgâr” adlı albümünde yer alan “Otoformat” adlı şarkıydı, bir diğeri ise Attila Özdemiroğlu’nun bestesine yazdığı sözlerle ortaya çıkan “Yara” adlı şarkı. “Yara”, Sertab Erener’in 1997 yılında Sony Müzik etiketiyle yayımlanan “Sertab Gibi” adlı albümünde yer alıyordu ve şarkının düzenlemesi Demir Demirkan tarafından yapılmıştı.


Yazdıkları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilham vermeye devam edecek. Ruhu şâd olsun.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder