Günün Şarkısı 29 Temmuz 2019


Emir – “Aynen Devam”


2009 yılında yayımlanan ilk albümü “Ben Sen Olamam”la tanımıştık Emir’i. Daha yolun başında Tarkan, Ozan Çolakoğlu, Nazan Öncel, Yıldız Tilbe, Aysel Gürel, Harun Kolçak gibi isimleri bir araya getiren bir albümle iddialı bir giriş yapmıştı müzik piyasasına. Sonrasında bir albüm daha yapmadı ama o zaman bu zaman kimi kez tek şarkı, kimi kez iki şarkı, öyle devam etti yoluna. Pek ortalarda görünmedi, arada bir kendini hatırlatıyor gibiydi sadece. Yol üzerinden de Gülşen’den de destek aldı ve hatta geçtiğimiz yıl yayımlanan “N’aptın Sevgilim” adlı iki şarkılık teklisinde yine bir Gülşen şarkısı seslendirmişti.


Emir’in bu sessiz sedasız tavrına rağmen çok sayıda akılda kalan şarkı söylediği bir gerçek. Geçtiğimiz günlerde Sony Müzik etiketiyle piyasaya çıkan yeni şarkısı “Aynen Devam” da onlardan biri olmaya aday. Yabancı bir şarkıdan adapte edilmiş “Aynen Devam”ın Türkçe sözlerini Emir yazmış, düzenlemeyi ise Celil Yavuz yapmış.


Müziğini “world punk” olarak tanımlayan Firewaters, 1995 yılında Todd Ashley tarafından kurulmuş Amerika menşeli bir grup. Orijinal ismi “Electric City” olan bu şarkı da Firewaters’ın 2008 yılında yayımlanmış “The Golden Hour” adlı albümünde yer alan şarkılardan biri ve şarkının bestesi de Todd Ashley tarafından yapılmış.


Doğrusu kim bulmuş, nereden, nasıl bulmuş bilmiyorum ama Türkçe pop müzikte bu kadar yerli tınlayacak bir yabancı şarkı bulmak hiç kolay değil. Şarkının “gypsy” havası, ritmi, melodisi filan bizim buralardan ses veriyor adeta. Hâl böyle olunca da düzenlemeyi yapan Celil Yavuz’a pek fazla iş düşmemiş; orijinaline çok benzer bir düzenleme şarkıyı Türkçe popa kazandırmaya yetmiş çünkü.


Eğlenceli, neşeli, sıcak bir şarkı “Aynen Devam”. Dinlerken oracıkta ritim tutasınız, omuzlarınızı oynatasınız filan geliyor. Sözler derli toplu, Emir de şarkıyı kendine çok yakıştırmış. Beklemedik bir şarkı, kabul ama popun genel seyri içinde taze bir nefes gibi. Ayvalık’ta çekilen ve Emir’e Çağrı Müftüoğlu ile Rober Hatemo’nun eşlik ettiği klip de şarkının eğlenceli ve neşeli havasını “aynen devam” ettiriyor.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder