Günün Şarkısı 8 Haziran 2019

Saadet Sun – “Mükâfat”


O Aysel’di, Nazan’dı, Dansöz Kamelya’ydı, Kerkenez Raziye’ydi… Filmlerin siyah beyaz olduğu yıllarda başlamıştı sinemaya. Öncesinde ise tiyatro vardı. Rol aldığı bir operet ona şarkı söylemenin yolunu açtı. 1967 yılında şarkıcılığa başladı. İlk plaklarından birinde “Cilveli” diye bir şarkı seslendirmişti. Aslında hiç cilveli bir kadın değildi; aksine, kendine has güzelliğiyle gayet “cool”, hatta mesafeli bir kadın gibi görünürdü. Yeşilçam’da oynadığı filmlerde genellikle “femme fatale” rollerine seçilmesi de bundandı belki.


Sahne ve sinema arasında geçti yıllar. İşin plak kısmına çok fazla eğilmedi. 1978’de yayımlanan “Sıfıra Sıfır / Yeter ki” 45’liği en çok ilgi gören plağı oldu. O günlerde henüz büyük bir isim olmamış Sezen Aksu’nun bestesi “Yeter ki”, onun sesinden dönemin “hit” şarkılarından biri haline geldi. İlk ve tek albümü “Sevdam Dudaklarında” ise 1991 yılında yayımlandı.


Saadet Sun tam 28 yıl aradan sonra yeni bir şarkıyla çıktı karşımıza. Söz ve müziği Murat Güneş’e ait olan ve düzenlemesi Ödül Erdoğan tarafından yapılan “Mükâfat”, geçtiğimiz günlerde Ossi Müzik etiketiyle yayımlandı.


Kendine ait bir çizgide, kendi halinde yoluna devam ederken adını hep iyi işlere yazdırmış, hiçbir vakit işinden başka şeylerle anılmamış, bundandır ki yıllar geçse de hatırı bâki kalmışlardandır Saadet Sun. Doğrusu ondan yeni bir şarkı duymak beni hem mutlu etti hem de duygulandırdı. Üstelik de en az Yeşilçam filmlerindeki kadar naif bir aşkı anlatan sözleri, Ege havası estiren coşkulu melodisi ve ritmiyle nefis bir şarkı “Mükâfat”. Saadet Sun, demini almış sesi ve yorumuyla taçlandırıyor bu güzel şarkıyı.


Bu teklinin yapımcısı olan ve her şeye, tüm zorluklara rağmen bir dönemin önemli isimlerini bugünün müzik piyasasında var etmek için yıllardır insanüstü bir çaba sarf eden Hakan Eren’i, bu projenin gerçekleşmesi için emek veren Murat Güneş’i, Ödül Erdoğan’ı ve klip yönetmeni Efe Cansoy’u tebrik etmemiz lazım. Ve Saadet Sun’a da gönülden bir “Hoş Geldiniz” dememiz…

Yavuz Hakan Tok

1 yorum: