Günün Şarkısı 5 Haziran 2019


Emre Özgünsür – “Uyanmadan Önce”


“Her gün yeni bir şarkıcı çıkıyor yeaaa,” diyoruz ya hani, tanımadığımız bir şarkıcının bir şarkısını duyduğumuz ya da videosunu gördüğümüzde… İşte o işler öyle kolay olmuyor. O şarkıcıyı tanımak için basit bir arama yaptığınızda çıkan bilgiler bazen sizi utandırabilir. Tıpkı Emre Özgünsür’de olduğu gibi.

Bakın şöyle bir geçmişi Özgünsür’ün…


Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı keman bölümünde konservatuar eğitimini tamamlamış, sonra Pera Güzel Sanatlar Akademisinde klasik gitar eğitimine başlamış, oradan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı vurmalı sazlar bölümüne geçip, Opera Ana sanat Dalı / Müzikal Tiyatro Bölümünde eğitimini sürdürmüş, mezun olmuş, ilaveten de Işık Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümünü bitirmiş.

Dahası da var, merak eden açar, bakar, bulur.


Emre Özgünsür’ün ilk teklisi “Aramamak İçin”, 2018 Eylül ayında piyasaya çıkmıştı. Yeni teklisi “Uyanmadan Önce” ise geçtiğimiz günlerde Avrupa Müzik etiketiyle yayımlandı. Şarkının söz ve müziği Emre Özgünsür’e ait, düzenlemesi ise Alper Yazıcı’ya ait.


Hem donanımlı, eğitimli, hem de tecrübeli bir müzisyen Emre Özsüngür. Biyografisi de bunu gösteriyor. Bu yeni şarkısı da tıpkı yayımlanan ilk şarkısı gibi, Emre’nin popüler müzik içerisinde yürümek istediği yolu gösteriyor. Ana akıma paralel ilerlemekle birlikte, totale hitap eden popun üzerinde bir çizgiden, şu sıralar giderek kalabalıklaşan bir kulvardan ses veriyor şarkıları. Elektronik altyapının içinden küçük küçük geçen caz akorları, şarkının sözü ve melodisinin sahip olduğu “cool” havayı bütünlüyor. Emre Özgünsür’ün sesi ve şarkıcılık tekniği de şarkıyı sevmek için bir başka sebep olabilir.


“Peki ne eksik?” diye sorarsanız, bu iki şarkıdan gözlemlediğim kadarıyla Emre’nin kendini onunla aynı kulvardakilerden bir adım öne çıkaracak o fark her neyse, onun eksik olduğunu söyleyebilirim. Belki daha vurucu, etkili, donanımını daha fazla gösterebileceği bir şarkı… Evet, galiba o.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder