Günün Şarkısı 30 Haziran 2019

Yüksek Sadakat – “Beklediğim Ne Varsa Sensin”


Yüksek Sadakat 2014’de yayımladığı dördüncü albümünden bir süre sonra bir kez daha solist değiştirmiş ve Kenan Vural gruba geri dönmüştü. 2018’de Cem Karaca saygı albümünde “Ceviz Ağacı” şarkısını yeniden seslendirirlerken solistleri Kenan Vural’dı. Aynı yıl yayımlanan “Yunus” teklisinde de öyle. Yüksek Sadakat’in yeni teklisi “Beklediğim Ne Varsa Sensin”, geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlandı. Söz ve müziği Kutlu Özmakinacı’ya ait şarkının düzenlemesi grup tarafından yapılmış.


Bırakın Türkiye’yi, dünyada bile solist değişikliğinden etkilenmeyen grup pek azdır. Zira çoğunluk dinleyici için grubu tanıma, bilme ve hatta sevme nedeni solisttir. Grubun yüzüdür, sesidir ya solist… Neyse ki Yüksek Sadakat Cemil Demirbakan’la başlayıp, Kenan Vural ve Cingi ile devam eden ve şimdilerde tekrar Kenan Vural’la yol alan hikâyesi boyunca bu handikabı aşmayı her defasında başardı. Zira daha ilk albümden itibaren durmuş oturmuş, stili, yönü, hedefi belli bir müziği vardı grubun.


“Beklediğim Ne Varsa Sensin” de bu tanıdık, nerede duysak “Evet, Yüksek Sadakat bu,” diyebileceğimiz tavrın ve tarzın izlerini sürüyor. Gelip geçen, yer yer değişik akımların etkisine uğrayan “rock” müziğin klasik kalıplarına sadık, bununla birlikte Türkiye’nin müzikal geleneği ve birikimini inkâr etmemiş, yok saymamış bir form bu. Bu kadar sevilmiş ve kariyerini uzun yıllar devam ettirebilmiş olmasının sırrı da burada saklı galiba.


“Beklediğim Ne Varsa Sensin” grubun bu çizgide yürümeye devam ettiğini gösteriyor. Bir ağızdan eşlik edilebilecek nakaratı dinleyiciye çengel atarken, iyi müziğin de popüler olabilme potansiyelini bir kez daha tartıyor Yüksek Sadakat. Tek sorun günümüz dinleyicisinin, özellikle genç kesimin başka uçlara doğru akın etmesinde. İşte orada grubun bir parça yerinde sayma durumu ortaya çıkıyor. Bu şarkı, sözgelimi Yüksek Sadakat’in 2008 albümünde yer alsaydı, büyük ihtimalle yine aynen böyle çalınır ve söylenirdi. İşte soru işareti de tam orada duruyor zaten.     

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder