Günün Şarkısı 29 Haziran 2019


Onur Mete – “Nazlanma”


Sinan Tikbaş adında bir YouTube kullanıcısı Onur Mete’nin yeni videosunun altına şu yorumu yazmış: “Onur Mete’yi müzik piyasasına kim tekrar kazandıysa, ellerine sağlık.”


Katılmamak mümkün değil ama tabii Onur Mete buralardaydı aslında, yine sahneye çıkıyor, müzik yapıyordu. Sadece yeni albüm / şarkı yapmıyordu bir süredir ve bu nedenle göze görünür bir yerde değildi. Neyse ki işin o kısmına da hızlı bir geri dönüş yaptı. Yaklaşık 4 ay kadar önce yayımlanan yeni şarkısı “Bu Senin Şarkın”, Onur Mete’nin en az eskisi kadar iyi işler yapabildiğini göstermekle kalmadı, gördüğü ilgiyle de arayı çabucak kapattı. Derken yeni bir şarkı daha geldi Onur Mete cephesinden.


Yeni bir şarkı ama aslında eski bir şarkı, beklenmedik bir “cover”. Aşkın Nur Yengi’nin 1991 çıkışlı ikinci albümü “Hesap Ver”in açılış şarkısı “Nazlanma”, bu defa Onur Mete’nin sesinden, Birkan Şener ve Gökçer Turan’ın ortak düzenlemesiyle çıktı karşımıza. Tekli geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlandı.


Sözleri Aşkın Nur Yengi ve Sezen Aksu, bestesi Yengi’ye ait “Nazlanma”, Aşkın’ın meşhur şişe çalma hünerini gösterdiği “intro”su, basit, uçucu ama gayet kıvrak melodisi ve çok tekrarlı sözleriyle vakti zamanında bizi çok eğlendirmişti. 2015’de ilk kez Ferhat Köse yeniden seslendirdi ama o versiyon pek fazla ses getirmedi.


Onur Mete’nin bu yeni versiyonuna Aşkın Nur Yengi yine şişe çalarak dâhil olmuş. Böylece orijinal versiyona bir saygı selamı gönderilmiş. Evet, saygı selamı bazen bir şişeyle de gönderilebilir. Altyapı ve ritim bambaşka sularda yüzer, bugünü yakalarken o “nostaljik” şişe sesi olmasa idi bir şeyler eksik kalırdı çünkü.


Kırk yıl düşünsem bu şarkıyı Onur Mete’ye söyletmek aklıma gelmezdi. Gelin görün ki bu şaşırtıcı eşleşmeden fevkaladenin fevkinde bir sonuç çıkmış. Yine klip altı yorumlarında da bolca yazıldığı üzere Onur Mete’nin sesi ve janti orta yaş karizması ile bu 28 yıllık şarkı birbirlerine pek yakışmışlar.     

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder