Günün Şarkısı 28 Haziran 2019


Serhat Sezen – “Sevenler Hep Güzel Bakar”


Serhat Sezen, cazla “reggae” arasında bir skalada müzik yapan, yaptıkları “cover”lar kadar, kendi şarkılarıyla da dikkat çeken Deli Müjgan’ın solisti ve şarkı yazarı. Sezen 2015 yılında, yani Deli Müjgan’dan önce “Kimse Bilmesin” adını taşıyan üç şarkılık bir kısaçalar yayımlamıştı. Geçtiğimiz günlerde ise ikinci solo çalışmasını piyasaya sürdü. “Sevenler Hep Güzel Bakar” ismini taşıyan tekli Independent etiketiyle yayımlandı.


Şarkının söz ve müziği Serhat Sezen’e ait. Düzenlemeyi kimin yaptığı bilgisine rastlamadım; muhtemelen Serhat Sezen, Alper Bakıner, Alper Atasever ve Tugay Genç birlikte stüdyoya girmişler ve şarkıyı canlı kaydetmişler. Serhat Sezen’in ufak tefek ses kaymaları da bunu doğrular gibi. Ama şarkıya asıl tadını veren de bu organik kayıt olmuş.


Hoş ve akılda kalıcı bir melodi, piyanoyla başlayıp keman ve saksafonla devam eden “jazzy” hava ile şarkı kısacık süresine rağmen iz bırakıyor dinleyende. Aslına bakarsanız gitara abanıp bir Akdeniz şarkısına dönüştürmek de mümkünmüş ya da daha sert bir yerden girip bir “rock” şarkısına da… Ama iyi ki iki seçenek de tercih edilmemiş.


Serhat Sezen’in kendine has şarkı yazarlığı ve müzikal anlayışının mevcut dinleyicisinin ötesine ulaşması için bu şarkı güzel bir vesile olabilir.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder