Günün Şarkısı 27 Haziran 2019


Kerim Tekin – “Kar Beyaz”


Popüler müzikte ‘90’ların en parlak günleriydi. Kerim Tekin alabros traş edilmiş saçları, hafif tıknaz beden ölçüleri ve sempatik tavırları, gülüşüyle tam bir beyefendi, bir o kadar ideal bir damat adayı gibi çıkmıştı karşımıza ama sevdiği kızın “cici baba”sına inat pencereden eve girip sabahlara dek sevişmeyi teklif edecek kadar da yere bakan yürek yakandı aslında. Ben şahsen bir kız babası (ki Ege daha 1 yaşındaydı) olarak bir miktar sinir olmuştum kendisine “Hele bir gir o pencereden bak neler geliyor başına!” diyerek.


Şaka bir yana ilk albümüne adını veren “Kara Gözlüm” şarkı da en az “Cici Baba” kadar ses getirince Türk popunun sağlam bir ses ve parlak bir genç yıldız daha kazandığı konusunda hemen herkes hemfikir olmuştu. Nitekim ikinci albümü “Haykırsam Dünyaya” böyle düşünenleri haklı çıkarıyordu. Hele bir “Kar Beyaz” vardı ki, klasik olmaya adaydı. Kerim Tekin “cici çocuk” imajını da değiştirmiş, uzun saçlarıyla daha havalı olmuş, büyümüştü.


“Kar beyazdır ölüm,” diyordu şarkıda. Sözleri Kayahan’ın kızı Beste ve Tayfun Duygulu’ya, bestesi Tayfun Duygulu’ya ait bir şarkıydı bu ya da en azından kartonette öyle yazıyordu. Beste ve Tayfun o günlerde evliydi ve Kayahan’la Tayfun’un arası henüz bozulmamıştı. Kayahan kızına ve damadına çok destek veriyordu. Tayfun da kayınpederinin müzikal yeteneğinden, özellikle de bestecilik stilinden çok etkileniyordu belki de, bilemiyorum.


“Kar Beyaz” büyük patlamış, kıyametler koparmış ve Kerim Tekin’i genç popçular arasında başka bir yere konumlandırmıştı. Konserler, film ve dizi teklifleri gırla gidiyordu. 1998 yılı haziran ayıydı. Bir grup müzisyenle birlikte Afyon Sandıklı’da düzenlenen Sandıklı Termal ’98 Fuarı’na gitmiş, bir gece önce sahneye çıkmıştı. 


Fuar bir gün sonra bitiyordu ama o, bir arkadaşının nişan törenine katılmak için erken yola çıkmıştı. Yanında menajeri, onu keşfedip müziğe kazandıran müzisyen Halis Bütünley vardı. Arabayla İstanbul’a dönüyorlardı ve arabayı Kerim kullanıyordu. Henüz Sandıklı’dan yola çıkalı 20 kilometre olmuştu ki kömür yüklü bir kamyon ve bir süt tankeri yolda çarpıştı, kamyon Kerim’in kullandığı aracın üzerine çıktı. Kazadan Halis Bütünley yaralı olarak kurtulurken, Kerim Tekin oracıkta can verdi.


Bugün Kerim Tekin’in ölüm yıldönümü. 23 yaşında hayata veda etti, sesi şarkılarında, gencecik yüzü hafızalarımızda kaldı. Ruhu şâd olsun.  

Yavuz Hakan Tok

1 yorum: