Günün Şarkısı 26 Haziran 2019


Bilge Su – “Yaralı”


Bursa doğumlu Bilge Su, küçük yaşlardan itibaren piyano ve şan eğitimi almış, yakın dönemde Süheyla Yengi’den aldığı şan dersleri ile de eğitimini pekiştirmiş. Bilge Su’nın ilk teklisi “Yaralı”, geçtiğimiz günlerde Run Ltd. ve SMM ortaklığı ile yayımlandı.


Şarkının sözleri Suat Kavukluoğlu’na, beste ve düzenlemesi ise Oğuz Çetiner’e ait. Birbirlerini yaralarından tanımış iki insanın Türkçe pop şarkılarında pek fazla kullanılmamış cümlelerle anlatıldığı, şiir dolgunluğunda şarkı sözleri ve hem serin hem de yakıcı bir melodisi var şarkının. Oğuz Çetiner’in elektronik pop sularında yüzdürdüğü bestesi Bilge Su’nun kendine has sesiyle doğru yerde buluşmuş. Henüz çok yetkin bir şarkıcı dinlemediğinizi hissediyorsunuz ilk dinleyişte ama ayırt edilebilir ses rengi şimdiden bir avantaj olarak kendini gösteriyor.


Türk pop müziğinin kıdemli tayfası büyük yüzdeyle bugünü yakalamakta zorlanırken, yeni isimlerin parlak çıkışlar yapması ve kendi kuşaklarını etki altına almaları hayatın doğal akışı. Buradan bakınca henüz çok genç olmasına karşın Bilge Su’nun onun kuşağının müziğini yakalayabilmiş Kavukluoğlu ve Çetiner’le, yanı sıra da genç müzisyenlere kapılarını sonuna kadar açmış Run Ltd. ile işe başlamış olması büyük şans.     

Yavuz Hakan Tok

4 yorum:

  1. Harika bir yorum, çarpıcı bir klip, etkileyici sözler....
    Emeği olan herkese teşekkür ❤

    YanıtlaSil
  2. Alkışlıyorum, yolun açık olsun Bilge Su!

    YanıtlaSil
  3. KLİP SES YORUM SÖZLER VE BİLGESU YANİ HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLMUŞ.DEFALARCA DİNLEDİM

    YanıtlaSil
  4. bu iş oldu hemde çok güzel oldu. yol uzun ama sonuca ulaşacaksın bilge.ses rengn seni oraya taşıyacak

    YanıtlaSil