Günün Şarkısı 25 Haziran 2019


Deniz Toprak & Selda Bağcan – “Gülüşün Kalır Bende”


1992 yılında piyasaya çıkan ve Selda Bağcan’ı ’70 ve ‘80’lerden alıp ‘90’lara taşıyan “Ziller ve İpler” albümü, o dönemin yeni yeni palazlanmaya başlayan pop müziği içerisinde bambaşka bir yerde duruyordu. Her Selda Bağcan albümü gibi derindi, kişilikliydi, nitelikliydi, kıymetliydi. Ama dahası her daim genç o sesin ‘90’larda yankılanması ayrıca iyi gelmişti hepimize. O albümdeki şarkılardan birinin şimdiye taşınması da bugün iyi geldi, ne yalan söyleyeyim. Daha ilk duyduğumda yüzümde bir gülümseme belirdi, mutlu oldum.  


“Gülüşün Kalır Bende”, ilk albümünü 2007 yılında yayımlayan Deniz Toprak’ın dördüncü albümüne adını veren şarkı olmuş. Geçtiğimiz günlerde Majör Müzik etiketiyle yayımlanan albümde Deniz Toprak, daha önceki albümlerinde olduğu gibi yine türküler ve türkü formunda besteler söylüyor.


Halk müziğinin daracık bir alana sıkıştırıldığı günümüzde türküler başka türlere, tarzlara meze ediliyor bolca. Gerçekten adlı adınca türkü söyleyen bir avuç insan kaldı. Deniz Toprak onlardan biri ve başından beri işini büyük bir özen ve sevgiyle yapıyor. Bu yeni albüm de bunu bir kez daha gösteriyor zaten.


Ahmet Telli’nin şiirinden Selda Bağcan’ın bestelediği “Gülüşün Kalır Bende”nin bu yeni versiyonunu Mehmethan Dişbudak düzenlemiş. Gayet sade, temiz bir düzenleme ve Deniz Toprak’ın pırıl pırıl icrasıyla şarkı bir kez daha hayat bulurken, Selda da Deniz Toprak’a sesiyle eşlik ederek el vermiş. Her daim genç müzisyenlerin yanında durmuş Selda ustalığının hakkını bir kere daha vermiş böylece. Nitekim albümü piyasaya süren firmanın da Selda’nın firması olması boşuna değil.


Albüm baştan sona çok güzel ama bu şarkıyla başlaması da ayrı güzel. Hâlâ keşfetmediyseniz Deniz Toprak’ı tanımak için şahane bir fırsat.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder