Günün Şarkısı 23 Haziran 2019


Hüsnü Arkan ve Arkadaşları – “Giderler”


“Nice geldiler gittiler, giderler… Beyler misafir, giderler…”

Çıktığı günden beri kaç kez dinledim bilmiyorum. Son zamanlarda bana bu kadar iyi gelen başka bir şarkı olmadı zira.


Hüsnü Arkan yazmış, Abbas Karacan, Efe Demiryoğuran, Deniz Bayrak, Vehbi Can Uyaroğlu, Mertcan Selçuk, Volkan Kirpik çalmış, Ahmet Ali Arslan, Alper Bakıner, Burhan Şeşen, Defne Bayrak, Erdal Güney, Ezgi Aktan, Gökhan Şeşen, Gözde Öney, Hüseyin Turan, Hüsnü Arkan, Kamucan Yalçın, Mahmut Çınar, Murat Ak, Onur Dilber, Saygın Akbudak ve Tuğba Tezer söylemiş, Tahta Kedi de yayımlamış. Doğa İçin Çal tadında bir iş çıkmış ortaya. Her cümle başka bir sesin rengi, kokusu, tadı, gülüşü, umudu, heyecanıyla bezeli.


Müzik dünyamızda pek sık rastlanmamış türden bir kolektif iş, bir çeşit imece. Ama dahası da var… Müziğin, sanatın aslında ne işe yaradığına dair unuttuklarımızı hatırlatıyor bize. Bir takım kerameti kendinden menkul klişelerin, kalite standartlarının, kategorizasyonların ötesinde… Kelimelerin gücünü hatırlatıyor. “Giderler” demek yetiyor mesela, kimin, niye, ne zaman, nereden nereye gideceğini söylemeye hiç gerek yok. Kalanını hayat tamamlıyor eninde sonunda; tarih şahit.


Bu zamanlara, bu yıllara, bu aylara, bu günlere ya da belki sadece bugüne, evet en çok bugüne bu şarkı yeter. Yazan, çalan, söyleyen herkesin eline sağlık.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder