Günün Şarkısı 22 Haziran 2019


Güliz Ayla – “Öyle Sev”  


Bugüne dek iki albüm, bir dondurma şarkısı ve bir de “remix” tekli yayımlayan Güliz Ayla, popüler müziğe kendi rengini sürüp, kendi iklimini yaratmayı başaranlardan. Kısa sürede oluşturabildiği bu algı ve dikkat dağıtmayan, hedef saptırmayan duruşu ile kendine açtığı alan, kariyerinin uzun soluklu olacağına dair önemli bir gösterge.


Nitekim geçtiğimiz günlerde Sony Müzik etiketiyle yayımlanan yeni teklisi “Öyle Sev” de Güliz Ayla’nın yerinde saymadığını gösteriyor. Daha ziyade akustik tınılara sırtını yaslamış ve öyle de sevilmiş müziğini bu defa elektronik sulardan geçirir ve güncelin göbeğine demir atarken (ki bunun sinyallerini Ufuk Kevser’le yaptığı “Öldür Beni Remix” versiyonunda vermişti) kendi gibi olmaktan da vazgeçmemiş. Üstüne, gözle görülür, kulakla duyulur bir biçimde ayakları yere daha sağlam basarak şarkı söyleyen bir şarkıcı var bu şarkıda. Şu veya buna benzetemeyiz artık sesini, şarkıcılığını.


Söz ve müziği Güliz Ayla’ya, düzenlemesi Ufuk Kevser’e ait “Öyle Sev”, sıkılmadan dinlenebilecek, uzun yaz günlerinin fonuna rahatlıkla yerleşebilecek, ritmik, akılda kalıcı, sıcak bir pop şarkısı. Büyük harflerle bağırmayan, gürültüsüz, çapaksız, tertemiz…

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder