Günün Şarkısı 21 Haziran 2019

Acil Servis – “Sözlerini Bilmediğim Şarkılar”


Türkiye’de “baba rakçılar” diye bir başlık açıp sıralamaya kalktığınızda yazacağınız isimler aşağı yukarı bellidir. Hem uzun ömürlü hem de etki alanı geniş olmuş bu isimlerin ürettikleri müziğin ne kadarı gerçekten “rock” müziktir meselesi ise tartışmaya açıktır. Bu topraklar “rock star” bir yaşama da, tutun ki bir Amerikan ya da İngiliz stiline türdeş “rock” müziğe de doğma, büyüme ve yaşama şansını pek kolay vermemiştir çünkü. Kültürel dinamikler engeldir her şeyden önce. Hep söylerim, “rock” müzik hiçbir zaman bu ülkenin müziği olmadı, olmayacak. Peki bu, bu ülkede “rock” müzik yapılmasına engel mi? Elbette değil. İyisiyle kötüsüyle yapan yapıyor, yapmaya da devam edecek şüphesiz.


Bugünkü kadrosu Ertan Kızıltan, Arif Deniz Toker, Soner Doğanca, Çetin Güney Ve Orhan Yolsal’dan kurulu Acil Servis yukarıdaki acımasız genellemenin dışına çıkabilmiş ender gruplardan. 1992’de kurulan grup, sadece iki albüm yaptı o zamandan bu zamana a1ma o iki albüm bile Acil Servis’i “baba rakçılar” listesine şüphe duymadan yazabilmemize yeterdi. (Yazıldı mı, yazılıyor mu soruları ayrı bir tartışma konusu tabii.) Bilen biliyordu, zaman zaman ara verseler de konserleri ilgi görüyordu, o ayrı ama popülerlik eleğinin üstünde kalan bir grup oldu hep. İyi mi oldu kötü mü, o da ayrıca tartışılır.


Acil Servis’in ikinci albümü 2010 yılında yayımlanmıştı. Grup cephesinden 9 yıl aradan sonra gelen ilk haber ise yeni bir tekli oldu. Geçtiğimiz günlerde 1306208 Records DK etiketiyle yayımlanan tekli “Sözlerini Bilmediğim Şarkılar” adını taşıyor.


Söz ve müziği grup elemanlarından Orhan Yolsal’a ait bir şarkı bu. Gümbür gümbür, gürül gürül, cayır cayır, su katılmamış bir Türkçe “rock” şarkısı. Söz ve melodisi sağlam çatılmış ve en babasından da çalınmış, söylenmiş. 


Belki de Acil Servis tam zamanında geri dönmüştür ve bu sıfatları arka arkaya sıralayabileceğimiz bir Türkçe “rock” şarkısı hemen hiç düşmezken “timeline”larımıza, derde deva, hastaya çorba olacaktır. Umarım ve dilerim, bir uzun ara daha vermezler bundan kelli.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder