Günün Şarkısı 19 Haziran 2019


Göksel – “Hiç Yok”


Göksel’in kendi tabiriyle “siyah beyaz dönemden renkli döneme geçişi” gayet şatafatlı bir biçimde devam ediyor. Nitekim “Tam da Şu An” ve “Bu Da Geçecek” den sonra gelen üçüncü tekli de çok renkli.


Geçtiğimiz günlerde Avrupa Müzik etiketiyle yayımlanan şarkının adı “Hiç Yok”. Söz ve müziği Göksel’e ait şarkının düzenlemesi ise Ozan Çolakoğlu tarafından yapılmış. Şarkı zaten muhtemelen Göksel tarafından ilk bestelendiği an “Beni Ozan Çolakoğlu düzenlesin”, diye bağırmıştır; aksi mümkün değil. Çünkü böylesi bir şarkıya bu derece disko topu ışıltısı verebilecek üç aranjör varsa memlekette, biri Ozan Çolakoğlu ve Göksel’le zaten daha önce de bir dolu şarkıya imza attılar.


Depresyondaydı, acıyordu, açık yarası vardı, gidemiyordu filan derken Göksel’in içinden çok frapan bir disko kraliçesi çıkmasın mı? Çıksın vallahi. Ne de güzel olmuş, nasıl da yakışmış. Hem çemkirmeden, atar gider yapmadan da lafını söyler o. Göksel o. Kimselere benzemez. Kendi dilinden söyler. Söylemiş.


Gayet kıpır kıpır, gayet enerjik melodisi, basbayağı da sloganlı sözleriyle bu yazın çalma listelerinde Göksel’e yer açacak bu şarkı, orası kesin. Öte yandan 20 yıldan fazladır ağırlıklı olarak kendi yazdığı şarkıları söyleyen birinin viraj alırken riske girmesi kaçınılmazdır ya; o riski de bir güzel aşıyor bu şarkı. Bu defa acı yokken, gözyaşı yokken, korku yokken görüyoruz Göksel’i ve ne şahane ki gördüğümüzden memnun kalıyoruz. Daha ne olsun?

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder