Günün Şarkısı 15 Haziran 2019


Mart Gibi – “Şizofreni”


Ertuğrul Teber, Batuhan Mangaloğlu, Gökhan Erdoğmuş ve Ege Akkaya’dan oluşan Mart Gibi, 2017’de kurulmuş. Grubun ilk teklisi “Duraklar” 2018’de yayımlanmış. 2019’da ise ilk olarak “Ofsayt Bayrağı” adlı teklilerini piyasaya sürmüşler. Mart Gibi’nin üçüncü teklisi “Şizofreni”, geçtiğimiz günlerde Fono Müzik etiketiyle yayımlandı. Şarkının söz ve müziği Ertuğrul Teber’e ait, düzenleme ise grup tarafından yapılmış.


Esprili, ironik, yer yer absürd şarkı sözleri, akılda kolay kalan, kolay eşlik edilebilen melodiler ve retro tınılar… Son yıllarda alternatif kulvarda çok sayıda böyle grup çıktı. Hepsi de kendi kitlelerini bir şekilde yarattılar ve başlarda hafife alınan hatta “tuhaf isimli gruplar” şeklinde kategorize edilerek bir parça küçümsenen bu grupların büyük kısmı zaman içerisinde müziklerini olgunlaştırarak yollarına devam ettiler.


Mart Gibi’nin de şimdilik benzerlerinden çok fazla ayırt edilemeyecek bir müziği olsa da ilk üç tekliyi arka arkaya dinlediğinizde bile fark edilebilen bir ilerleme yolunda oldukları ortada. Son yayımlanan “Şizofreni” üçü arasında en parlak olanı. Tam bir konser şarkısı; delice eşlik edilebilecek, marş gibi söylenebilecek. Bununla beraber bir derdi olduğu belli şarkı sözlerinin “bu gece gelsen, bir benim olsan, çok güzel olur” noktasına bağlanmasında bir anlam bütünlüğü sorunu var. “Bütün o hezeyanlar bunun için miydi yani?” diye sorasınız geliyor.


Henüz çok profesyonel değil belki ama samimi, sıcak, eğlenceli ve kolay ilişki kurulabilecek bir müziği var Mart Gibi’nin. Bu da benim önemsediğim ve kıymetli bulduğum bir şey. Kendi adıma bundan sonra yapacakları işlerin takipçisi olacağım.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder