Günün Şarkısı 13 Haziran 2019


Candan Erçetin – “Onlar Yanlış Biliyor”


O zamanlar albümler en çok kasetlerden dinlenirdi. Öyle fırt atlatayım pırt ileri alayım denmez, bir kaset takılır ve başından sonuna kadar çalınırdı. Öyle olunca da en çok seveceğimiz şarkı kasetin neresinden çıkacak bilemezdik, en güvenilen şarkılar kasetin A ve B yüzlerinin başına konulmuş olsa bile…


Nitekim “Onlar Yanlış Biliyor” da albümün dokuzuncu sırasındaydı. Ona gelene kadar çok şarkı vardı. Ama bugün “hit” olma ihtimaline güvenilip tekli olarak piyasaya sürülen birçok şarkıdan daha “hit”ti. Bunu anlamamız için çok fazla zaman geçmesine gerek kalmadı. Bir de üstüne üstlük Candan Erçetin şarkıya sarı sonbahar yapraklı şahane bir klip çekince şarkı önceden fark etmeyenlerin bile radarına girdi.


"Onlar Yanlış Biliyor"un da içinde yer aldığı ve 1997 yılında Topkapı Müzik etiketiyle yayımlanan ikinci Candan Erçetin albümü “Çapkın”, neresinden baksanız “hit” dolu bir albüm olarak müzik tarihine geçti. Erçetin o günün pop müziğine hem yeni öneriler getiriyor hem de kendine has sesi ve şarkılarıyla ismini benzersiz bir yerde konumlandırıyordu.


“Onlar Yanlış Biliyor”un şarkı sözü yazarı Sinan müstear ismiyle Hakan Karahan, bestecisi Candan Erçetin’di. Düzenleme ise Kıvanch K. tarafından yapılmıştı.


Bugün bile, üstünden geçen 22 yılın ardından tekrar dinlediğinizde, hiçbir şeyin eski tınlamadığı bir şarkı bu. Hatta o albümün tamamı için de rahatlıkla söylenebilir aynı şey.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder