Günün Şarkısı 12 Haziran 2019

Lütfiye Özipek – “Bir Bilene Sor”


O Ses Türkiye 2018 birincisi Lütfiye Özipek, geçtiğimiz günlerde Zoom Müzik etiketiyle yayımlanan ilk teklisiyle Türkiye’deki profesyonel müzik pazarına ilk adımını attı.
Lütfiye yarışma sürecinde çok sevilmiş ve özellikle de memleketi Kıbrıs’tan büyük destek görmüştü. Böylesi yarışmaların yıllardır şaşmayan kuralını da Lütfiye bozmuş ve O Ses Türkiye ilk kez bir kadın birinci çıkarmıştı.


Kıbrıs’ta doğan ve müzik eğitimini de orada alan Lütfiye Özipek, bir dönem de İngiltere’de pop müzik ve söz yazarlığı üzerine eğitim görmüş. Tırnaklı ve yırtıcı bir sesi var (ki bayılırım öyle seslere) ve aldığı caz eğitiminin de etkisiyle olsa gerek sesini iyi kullanıyor. Üstüne üstlük Mabel Matiz, Kalben, Ufuk Beydemir gibi isimleri müzik dünyasına kazandıran Ekin Akıncı’nın kanatları altında çıktı yolculuğuna. Haliyle yakın gelecekte adını sık sık duymamız kuvvetle muhtemel.


Lütfie Özipek'in ilk teklisi “Bir Bilene Sor”, söz ve müziği Fatih Ahıskalı’ya ait bir şarkı. Düzenleme ise Toga Görsev tarafından yapılmış. Bildiğim kadarıyla Lütfiye Özipek’in kendi yazdığı şarkılar da var ama çıkış için bu şarkı tercih edilmiş. Ne var ki şarkının bir kusuru var; nakarat melodisi Sezen Aksu’nun söylediği Attila Özdemiroğlu bestesi “Yeter”in nakaratının bir hayli yakınından geçiyor. İşi notaya dökersek benzerlik ne kadardır ne kadar değildir, orasını bilemem ama şahsen dinlerken benim tadımı kaçıracak kadar kulağıma çalındı.


Lütfiye Özipek zaten yarışmanın getirdiği tanınırlık ve edinilmiş hayran kitlesiyle işe bir sıfır önde başladı. Haliyle daha ağır ve emin adımlarla ilerleyebilme şansı var. Bu şarkı da bu işe yarar kuşkusuz. Ancak asıl çıkışını sesinin kendine haslığını müziğinde de hissettirebildiği noktada yapmaya başlayacağını düşünüyorum. 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder