Günün Şarkısı 8 Mayıs 2019


Yüzyüzeyken Konuşuruz – “Ölsem Yeridir”


Yakın dönemde ortaya çıkan tuhaf isimli gruplar kategorisine dahil edilip biraz da şüpheci tebessümlerle dinlenilen Yüzyüzeyken Konuşuruz, zaman içerisinde o anlamsız kategorinin dışına çıkıp kendini ve müziğini ispat etmekte zorlanmadı. İlk iki albümleri “Evdekilere Selam” ve “Otoban Sıcağı”ndan sonra müzikal çizgilerini başka sınırlara çeken “Akustik Travma” albümü, albüm öncesi yayımlanan tekliler, “Sandal”, “Bodrum”, “Boş Gemiler” gibi şarkılarla hem yerinde saymaya niyetli olmadıklarını gösterdiler hem de daha geniş bir kitlenin ilgi alanına girdiler.


Yüzyüzeyken Konuşuruz, 2019’da “Akustik Travma”dan bir şarkının, “Dinle Beni Bi’”nin BeeGee “rework”üyle açılış yaptı ve geçtiğimiz günlerde de yeni teklisi “Ölsem Yeridir”i yayımladı. Sony Müzik etiketiyle piyasaya sürülen şarkının söz ve müziği Kaan Boşnak’a ait. Prodüktörlüğünü Mert Medeni’nin yaptığı “Ölsem Yeridir”in düzenlemesi ise grubun ortak imzasını taşıyor.


Kaan Boşnak’ın şarkı yazarlığı, özellikle de şarkı sözleri başından beri tartışma konusu oldu. Şarkı sözü bazen şiirli güzeldir, bazen de şiirsiz. Edebiyat ister ya da istemez. Ne söylemek, nasıl anlatmak istediğinize bağlı. Haliyle basitin içinden derini çıkarmak da mümkündür ki bence Boşnak tam da bunu yapıyor kimi kez sezdirerek kimi kez de sezdirmeden. Ben kendi adıma şikayetçi değilim.


Bu şarkı grubun başından bu yana geldiği noktayı bir kez daha gösterirken, bundan sonra gidecekleri yeri de merak ettiriyor. Bu da hiç az bir şey değil.   


Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder