Günün Şarkısı 30 Mayıs 2019


Levent Yüksel – “Kırık Telli”


Çok ama pek çok sevdiğim erkek seslerinden biridir Levent Yüksel’in sesi. Dokunur bana, içimi acıtır ama bakarım sonra mutluluk da vermiş, gözümü gönlümü açmış. Değişiktir, enteresandır, kendine hastır, özeldir. Özeldir de… İşte onca şahane şarkı, şahane albümden sonra Levent Yüksel’in bugünlere yeni yeni şarkılar, albümlerle gelememesi de az can sıkıcı değildir.


“Kırık Telli”, kıyıda köşede kalmış, pek de kadri kıymeti bilinmemiş bir Levent Yüksel şarkısı. 2004 yılında yayımlanmış “Uslanmadım” albümünde yer alan şarkının söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait, düzenlemesi ise Erdem Yörük imzasını taşıyor. İlginçtir ki şarkıyı o gün bugün Levent Yüksel’den başka söyleyen olmadı.


Sezen Aksu şarkı sözlerinden bir beşli liste yap deseler, ilk beşe koyacağım şarkı sözlerinden biri mutlaka “Kırık Telli” olurdu. Sezen’in halk ozanlarından, şairlerden el almış bir şarkı yazarı olduğunu tescilleyen şarkı sözlerinden, bestelerinden biri çünkü “Kırık Telli”.


Bu albüme yıllar sonra yeniden kulak kabartır, göz gezdirirken 2004 yılının üzerinden 15 yıl geçtiği gerçeğiyle yüzleşmek pek eğlenceli olmadı. Ne çare “Uslanmadım” dan bu yana Levent Yüksel şöyle dört başı mamur bir albüm yapmadı gitti. Bize de mecburen böyle eskileri kurcalamak düşüyor canımız Levent Yüksel dinlemek isteyince.       

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder