Günün Şarkısı 3 Mayıs 2019


Erinç – “Mahluk”


Bağımsız müzisyenlerin giderek arttığı bir dönemdeyiz. Kendi müziğini kendi imkanlarıyla üreten müzisyenler, eserlerini ana akımın tahakkümü altında kalmaksızın duyurmayı ve dağıtmayı tercih ediyorlar artık. OnAir Müzik’e ait bir platform olan OnAir Sahne tam da bu amaçla kurulmuş. Bünyesinde bağımsız müzisyenleri barındırıyor ve onların işlerini duyurma, tanıtma, yaygınlaştırma misyonunu üstleniyor.


Erinç’in Şubat 2019’da ilk kez OnAir Sahne platformunda OnAir Müzik etiketiyle yayımlanan “Mahluk” adlı teklisinin video klibi geçtiğimiz günlerde servis edildi. Şarkının söz ve müziği Erinç’e ait. Tamamen animasyon tekniğiyle hazırlanan klip de Erinç’in ellerinden çıkmış. (Bu arada Erinç aynı zamanda grubun adı ve grupta Erinç Açıkgöz’den başka Mert Pamukçu ve Mirşah Çetinkaya da var.)


İzmir kökenli bir müzisyen olan Erinç sadece müzikle değil, resim, sinema, tiyatro, tasarım gibi sanatın birçok dalıyla ilgileniyor ve amatör / profesyonel çalışmalar yapıyor. Daha önce internet üzerinden yayımladığı bir albümü ve teklisi var. Ayrıca yıllardır grubuyla birlikte sahneye çıkıyor. Bir dönem sokak müzisyenliği de yapmış, çeşitli yarışmalara ve televizyon programlarına katılmış.


Görseli son derece enteresan klibi izlerken şarkıya da dikkatle kulak verin. “Sound” açısından yeterince dolgun olmasa da özellikle içi dolu şarkı sözleri, yaratıcı bir müzisyenle karşı karşıya olduğumuzu göstermeye tek başına yetiyor.  

Yavuz Hakan Tok

1 yorum:

  1. Kilp ben burdayim diyor adeta,arabada,plajda,kampta,misafir odasinda dinledik gayet giderli,degerli musizyenler,misizyenler degerlidir nokta.bi ulkeyi 3 sey kurtarir kombine sanat,full sanayi,peynirli bazlama selametle

    YanıtlaSil