Günün Şarkısı 27 Mayıs 2019


Miya – “Bu Adam Sana Zor Gelecek”


2018’de 3 şarkılık “Hold Me Close”u piyasaya çıkaran Miya, 2019’u ise “Salute The Sun”la karşıladı. Ben bu dört şarkının her birine ayrı ayrı bayılsam da ne yalan söyleyeyim, bu defa sıranın bir Türkçe şarkıya gelmesine sevindim. Zira Miya’nın Türkçe şarkılardan oluşan ilk ve şimdilik tek albümünin tadı hâlâ damağımda.


Miya’nın yeni teklisi “Bu Adam Sana Zor Gelecek”, geçtiğimiz günlerde DayDreamer etiketiyle yayımlandı. Şarkının söz ve müziği Miya’ya ait, düzenleme ise Miya’nın bir yarısı olan Murat Matthew Erdem tarafından yapılmış.


“Bu Adam Sana Zor Gelecek” her şeyden önce nefis bir elektronik dans şarkısı. Bu türün Türkiye’deki popüler örneklerinden çok farklı üstelik. İçinden arabesk ezgiler de geçmiyor, kahırlı sözler de. Ritim kafanıza kafanıza vurmuyor, armoni ilkel durmuyor. Şarkının sözleri o kadar güzel yedirilmiş ki melodiye, İngilizce bir şarkı kadar akışkan geliyor kulağa ki sözler de hem eğlenceli hem de çok dişi.


Zaten bundan dolayı olsa gerek şarkının Gümüşlük’te “sıfır maliyetle” çekilmiş klibinde de “Gümüşlük kızları” ya da bir başka deyişle “köyün kızları” rol almış, kimliği gizlenerek kafasına kesekağıdı geçirilmiş erkek ise epeyce madara edilmiş (tırnak içindeki tabirler bizzat Miya’dan alıntılanmıştır.) Gümüşlük kızları ise hiç yabancı değil; Birce Akalay, Mine Söğüt, Jehan Barbur gibi tanıdık yüzler var mesela. Belli ki çok eğlenmişler klip çekilirken. Belli ki şarkının tadını da çıkarmışlar.


Bu aralar piyasaya sürülmüş birçok pop şarkısından çok daha yazlık bir şarkı bu. Keşke yaz boyu her yerde çalınsa, her yerde duysak.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder