Günün Şarkısı 26 Mayıs 2019


Selen Servi – “Dolunay Masamızda”


İki mini albüm ve bir tekliden oluşan albüm kariyerinde öyle kitlelere mâl olmuş, dilden dile dolaşmış bir şarkısı yoktur ama Selen Servi yıl boyu neredeyse hiç oturmaksızın sahne programları yapan sayılı şarkıcıdan biridir. Turizm sektöründen müziğe geç intikal etmiş ama açığı çabuk kapatmış, kısa sürede sahnesi sevilen, aranılan isimlerden biri olmuştur. Çünkü Selen Servi sahnesinde hem her türden şarkı söyleyebilen, repertuarı geniş, iyi bir şarkıcı, hem enerjisi yüksek bir kadın izlersiniz.


Bunları anlatma ihtiyacı hissediyorum çünkü memlekette şarkıcı çok ama gerçek sahne şarkıcısı o kadar da çok yok. O iş başka bir beceri, donanım ve yeterlilik istiyor.


Selen Servi en son 2015’de “Pardon Bakar mısınız?” adı verilmiş mini albümünü çıkarmıştı. Sapla samanın harman olduğu bu zamanda kimse Selen’e “Sen çok iyi şarkıcısın, gel sana albüm yapalım,” demiyor haliyle. O da sık aralıklarla olmasa da şartları zorlayarak albüm kariyerini sürdürmek için çaba harcıyor. Selen Servi’nin yeni teklisi “Dolunay Masamızda” geçtiğimiz günlerde Avrupa Müzik etiketiyle yayımlandı. Şarkının sözleri Selen Servi’ye ait, beste ve düzenleme ise Alp Yenier tarafından yapılmış.


Tam yazlık bir şarkı “Dolunay Masamızda”. Yazlık dediysem öyle “dım tıs dım tak”lardan değil. “Beach”lerin gürültüsünün bitip “club”ların gürültüsünün henüz başlamadığı, tuzlu bir yorgunluğun üzerinize çöktüğü o sakin, hafif esintili, deniz kokulu saatlerde kurulmuş yazlık masaların şarkısı. Buzlu kadehler tokuşturulup, yeşil erik dişleri kamaştırırken dolunayı misafir edebileceğiniz masaların… Şarkının sözleri zaten doğrudan o masalara götürürken sizi, inceden alaturka melodisi de muhabbetin demini arttırıyor.


Yakın dönemde imza attığı dizi müzikleriyle adından sıkça söz ettiren Alp Yenier hem besteci hem de aranjör olarak bir kez daha kendini gösterirken, Selen Servi de tertemiz ve abartıdan uzak şarkıcılığı ile şarkıyı taçlandırıyor.    

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder