Günün Şarkısı 25 Mayıs 2019


Narda Afrika – “Küskün Yengeç”


Kendi adını taşıyan ilk albümünü 2014 yılında yayımlayan Narda Afrika, 2018 yılında Müslüm Gürses’in “Nilüfer” şarkısını yeniden kaydederek tekli olarak yayımlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Arpej Yapım etiketiyle yayımlanan yeni Narda Afrika teklisi ise “Küskün Yengeç” adını taşıyor.


Barış Başarol, İlker Yüksel, Serkan Aksak ve Yasemin Kahvecioğlu'ndan kurulu Narda Afrika, “retro” tatlar barındıran, orijinal, esprili, oyuncaklı şarkılarıyla dikkat çekmiş bir grup. Söz ve müziği Barış Başarol’a ait, düzenlemesi Çağıl Eren Koç tarafından yapılmış “Küskün Yengeç” de aynı izlekte olmakla beraber grubun müziğinde bu defa daha farklı bir “sound” anlayışı kendini gösteriyor.


Çok sıcak bir melodisi var şarkının ve daha ilk notalarından itibaren dinleyeni kavrıyor. Siyah beyaz bir filmin bir gece kulübü sahnesinde bir örnek giyinmiş bir orkestra tarafından çalınıyor sanki. Öyle tınılar çalınıyor kulağınıza. Solist Barış Başarol’un sesi de çok yakışıyor o tınılara. Derken rüzgârda sahilden geçen küskün yengecin dramına ortak oluyorsunuz. İşte o noktada şarkı sözlerindeki “homour”’dan edebiyattan ve sırlı cümlelerden nasibini almak biraz çaba istiyor.


Narda Afrika bu şarkı da dâhi olmak üzere yıl sonuna kadar 4 tekli ile ilerleyip, sonrasında yeni albümünü yayımlamayı planlıyormuş. Her bir şarkısını merakla bekleyeceğim.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder