Günün Şarkısı 24 Mayıs 2019


Gülben Ergen – “Müsaadenle”


Tekli ilk servis edildiğinde kapak tasarımında da dijital platformlardaki bilgilerde de “Müsaadenle” kelimesi tek a ile yazılmıştı. Twitter’a, “Gülben Ergen’e 2 a ile yazıldığını kim söyleyecek?” diye yazdım. Döndü dolaştı, magazin sitelerine bile düştü. Büyütülecek bir mevzuu değildi ama en azından işe yaradı, yazım hatası her yerde düzeltildi.


Gülben Ergen’i “mention”layarak yazmayı özellikle tercih etmedim. Yazdığımı nasılsa görecekti ama “Kim söyleyecek?” diye sormam boşuna değildi. Bir ironi vardı orada. Anlayan anladı. Nitekim ironi yapmamın sebebi bu vesileyle bir kez daha doğrulanırken bir başka gerçek daha ayan beyan kendini gösterdi: Gülben Ergen’in hata yapmasını, en ufak bir hatasında onu yerden yere vurmayı bekleyen bir kitlenin varlığı. Ki bence benim ironimden daha fazla ciddiye alınacak bir mesele. Tüm bunların sebeplerini, neden böyle olduğunu ve bu durumun nasıl bertaraf edilebileceğini oturup yazacak olan ben değilim. Buna kafa yorması gereken Gülben Ergen’in bizzat kendisi.


Gelelim yeni şarkısına…

Geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlanan “Müsaadenle” sözleri Onur Mete ve Zuhal Karadeniz'e, müziği Onur Mete’ye ait bir şarkı. Düzenleme ise Taşkın Sabah tarafından yapılmış. Dramatik sözlerine karşın insanı boğmayan, iç karartmayan, ferah, sempatik bir şarkı “Müsaadenle”. Gülben Ergen’in ses aralığı ve şarkıcılık kapasitesi için de çok müsait, doğru bir şarkı olmuş ki Ergen’in kendine uygun şarkı seçimi konusunda büyük ölçüde başarılı olduğunu inkâr edemem. Bir de seçtiği şarkıyı kendi meşrebince bir görsel çalışmayla desteklemek konusunda da gayet akıllıca davranıp her şarkıda bir imaj (tabii Nihat Odabaşı desteğiyle) yaratıyor ki janrının gereklerini de böylece tamamlamış oluyor. Bu şarkının klibi de şarkıyı fazladan dinlettirebilecek kadar şaşaalı. 


Bu arada teklide meraklısı için şarkının bir de akustik versiyonu var, onu da söyleyeyim.    

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder