Günün Şarkısı 14 Mayıs 2019


Emir Can İğrek – “Gömleğimin Cebi”


2017’de “Gönül Davası” adlı iki şarkılık teklisi ile müzik dünyasında profesyonel yolculuğuna başlayan Emir Can İğrek ilk albümü “Ağır Roman”ı 2018 yılında yayımladı. Yeni teklisi “Gömleğimin Cebi” ise geçtiğimiz günlerde ILS Vision Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü.


Şarkının söz ve müziği Emir Can İğrek’e ait. İğrek kendi klibini de yönetmiş. Prodüktörlüğü ve aranjörlüğü ise Tolga Görsev yapmış.


Başından bu yana bugünün genç dinleyicisinin nabzını yakalayabilen müzikal stili ile alıcısını bulan işler yapıyor Emir Can İğrek. Ama bir yandan da şarkı yazarı olarak kendi kuşağındaki benzerlerinden ayırt edilebilir bir yerde duruyor. Bu şarkıda bunu bir kere daha gösterirken, bu defa öncekilerden farklı olarak şarkıcı olarak da bir adım ileri gitmiş görünüyor. Bunda, birlikte çalıştığı deneyimli müzisyen Tolga Görsev’in ne kadar etkisi var bilmiyorum ama İğrek’in nazal bir sesle şarkı söylemekten vazgeçip, daha salaş, daha “rocker” bir tavır edinmesi çok iyi olmuş. Müzik piyasasının bir Oğuzhan Koç’a daha ihtiyacı yoktu çünkü.


“Gömleğimin Cebi” hem zengin müzikal altyapısı hem melodik örgüsü hem de oyuncaklı şarkı sözleriyle kendini dinleten bir şarkı. Emir Can İğrek bundan sonra çizgiden devam ederse zaman içerisinde kendi kulvarını yaratması çok mümkün.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder