Günün Şarkısı 11 Mayıs 2019


Ufuk Beydemir – “Ay Tenli Kadın (Akustik)”


Yakın dönemde parlak bir çıkış yakalayıp bunu sürdürebilen yeni isimlerden biri de Ufuk Beydemir oldu. Beydemir’in 2018’de yayımlanan “Sevda Gibi” adlı albümü hâlen etkisini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde albümdeki şarkılardan beşinin akustik versiyonlarının yer aldığı, bir de yeni şarkıyla desteklenmiş bir ara albüm yayımladı Ufuk Beydemir. Zoom Müzik etiketiyle yayımlanan albüm “Akustik” adını taşıyor.


Ufuk Beydemir’e tanınırlığın kapılarını aralayan “Ay Tenli Kadın” adlı şarkının klip olarak da servis edilen akustik kaydı da bu albümde yer alıyor. Beydemir şarkıyı Sofar videosu ve albüm kaydından sonra bu defa da tek bir klavye (piyano) eşliğinde söylüyor.


İyi şarkı, sağlam şarkı tam da bu demek işte. Şahane bir düzenleme, cayır cayır gitarlar, gümbür gümbür ritim, ne bileyim yaylılar, nefesliler filan olmadan, tek bir enstrümanla da etki yaratabilen, sözü ve melodisi güçlü bir şarkı “Ay Tenli Kadın”. Üzerine ne koysanız kâr ama koymasanız da olur.


Beydemir’i her dinlediğimde bu olgun, tok, yırtıcı sese, bu kırçıllı şarkı söyleme biçimine hayret etmekten kendimi alamıyorum. “Büyümüş de küçülmüş” diye bir laf vardı eskiden. Öyle olabilir mi sahiden?


Ufuk Beydemir şarkılarını seviyorsanız bu akustik albüm size çok iyi gelecek. Bir de “Ölüme Yalvardım” adını taşıyan bir yeni şarkı “bonus”u var ki daha ne olsun?

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder