Günün Şarkısı 1 Mayıs 2019


Ayşe Saran – “Bazen”


En sevdiğim Mazhar – Fuat – Özkan şarkılarından biridir. Onlarca MFÖ “hit”inin arasında biraz gölgede kalmış, ihmal edilmiş bir küçük şaheser. Evet, “Bazen” den bahsediyorum. Sözleri Mazhar Alanson’a, bestesi Özkan Uğur’a ait olan ve ilk kez 1986 yılında yayımlanan “Vak The Rock” adlı Mazhar – Fuat – Özkan albümünde dinleyici karşısına çıkan şarkı, 2004 yılında da Deniz Arcak tarafından seslendirilmişti. Geçtiğimiz günlerde ise bu defa Ayşe Saran’ın sesinden çıktı dinleyici karşısına.


Vocal Records etiketiyle tekli olarak piyasaya sürülen şarkının bu yeni düzenlemesi Özgen Akçetin tarafından yapılmış. 2012 ve 2014 yıllarında iki albüm yayımlayan Ayşe Saran, Türkçe “rock” müziğin sert tarafında duranlardandı. Bu şarkı ise tamamen başka bir yerden, elektronik kulvardan ses veriyor. Şarkının Deniz Arcak versiyonu, üçlü vokallerine varıncaya dek neredeyse birebir bir biçimde MFÖ versiyonunu güncelliyordu. Bu versiyon ise “Bazen”i bugünün elektronik müziğini sevenlerin kulaklarını yakalayacak bir şekle sokmuş.


Şarkı zaten çok ümitli, çok pozitif bir şarkı. Ayşe Saran da sesinin pozitif enerjisini bu şarkıyla belki de daha önce hiç olmadığı kadar doğru konumlandırmış. Şarkının klibinde sürekli gülümsemesi boşuna değil.


Orijinal versiyonunu hiçbirine değişmeyebilirsiniz belki ama benim bu şarkının bunca zaman sonra yeniden gün yüzü görmesine hiç itirazım yok.

Yavuz Hakan Tok

1 yorum:

  1. Ufak görünse de önemli bir ayrıntı; "Vak The Rock" grubun 1985 yılı albümü değil 1986 yılı albümüdür. 1985'te "Peki Peki Anladık" albümünü yayınlamışlardı. 1987'de ise "No Problem". "Bazen" benim de en sevdiğim M.F.Ö. şarkılarından biridir. İlk 3'tedir hatta. Selamlar.
    S.D.

    YanıtlaSil