Günün Şarkısı 9 Nisan 2019


İzel – “Bizim Ağaç”


Uzun zaman olmuştu İzel’den yeni bir şarkı dinlemeyeli. Yeni albümü ha bitti ha bitecek, ha çıktı ha çıkacak derken de aylar geçti. Bu kadar uzun aradan sonra geri dönmek kolay değildi, hak vermek lazımdı. Ama keşke ‘90’ların ikinci, 2000’lerin ilk yarısı boyunca koştuğu kulvarı bu kadar kolay terk etmese, kendine bu haksızlığı yapmasa ve bu kadar uzun ara vermeseydi. Çünkü her zaman kredisi yüksekti dinleyici nezdinde.


Olan oldu, bitti. Önümüzdeki maçlara bakmamız gerekiyorsa şayet, İzel’in geçtiğimiz günlerde yayımlanan yeni şarkısını ve belki yarın belki yarından da yakın bir tarihte piyasaya çıkacak yeni albümünü merak ve özlemle dinleyebiliriz.


Bazı şarkıcılar böyledir; akıllı prodüktörlerin, işi bilen yapımcıların elinde parlar, güç kazanırlar. Bu da doğaldır çünkü her şarkıcı aynı zamanda işin ticari matematiğini bilmek zorunda değil. İzel’in şanssızlığı galiba uzunca bir süre doğru bir ekiple çalışamaması oldu. Nitekim ne zaman ki Arpej Yapım’la anlaşma imzaladığını duydum, İzel’in bu defa doğru bir biçimde geri döneceğine inancım arttı. Tabii albümü dinlemeden bundan emin olmak mümkün değil ama albümden yayımlanan ilk tekli “Bizim Ağaç” aşağı yukarı bir fikir veriyor.


Sözleri Meral Turan’a, müziği Gökçer Turan’a ait şarkının düzenlemesi Serdar Ayyıldız tarafından yapılmış ve bu genç ekibin elinden genç, taze, ferah bir şarkı çıkmış. Şarkıyı dinlerken en az İzel’in şarkının klibindeki elbisesinin yeşili kadar yeşilleniyor içiniz. Ama bir “hit” mi? Değil. Albümün en güçlü şarkısı mı? Onu da bilemiyoruz. Belki böyle sakin bir ilk adım atmayı özellikle tercih etmişlerdir.

Ne olursa olsun İzel’in o kendine has ses rengini, o naif, ürkek, kırılgan ve dokunaklı şarkıcılığını yeniden, yeni bir şarkıda duymak, dinlemek mutluluk verici.


İzel’in klipte giydiği o elbise de üzerinde fazlaca oynanmış kapak fotoğrafı ve fazla şakrak kapak tasarımı da anlaşılabilir kaygılarını gösteriyor. Ama bence hiç gerek yoktu. Çünkü İzel pop-star ambalajına sarmalanmadan da dinlenebilecek bir ses, bir şarkıcı. Gerçek bir şarkıcıyı öncelikli sevme nedenimiz bedeni, yüzü, kaşı, gözü değildir ki. Öyleyse zaten orada bir sorun vardır. Ben kendi adıma kulaklığımı takıp şarkısını dinlediğimde bana hissettirdiklerini yüz bin ultra mega şahane klip, bir o kadar da şahane fotoğrafa değişmem. Benim gibi düşünenlerin az olmadığını da biliyorum.   

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder