Günün Şarkısı 8 Nisan 2019


Serkan Ferat – “Aşkına Talibim”


Yaptığı her işi gönül rahatlığıyla dinleyebileceğiniz bir müzisyen Serkan Ferat. Başından beri kendi müzik evreni içerisinde, popüler olana yüz vermeden ayakta duruyor ve şartları zorluyor. Nitekim bir önceki teklisi gibi yeni teklisini de dijital platformlarda kendi hesabına yayımladı.


“Aşkına Talibim” adını taşıyan şarkının söz ve müziği Serkan Ferat’a ait. Düzenleme ise Serkan Ferat, Turan Akkale ve Deniz Engin’in ortak imzasını taşıyor.


Benzetmek gibi olmasın ama U2, Sting, Alan Parsons Project ve benzer türevde müzisyen ve grupların izlerini ince ince duyabileceğiniz bir şarkı “Aşkına Talibim”. (Her ne kadar aradaki elektro gitar soloyu şarkının iklimine yakıştıramasam ve bu benzetmenin dışında tutsam da.) Modası geçmeyecek, miadı dolmayacak, zamana kalacak bir şarkı. Bugün bu topraklarda “rock” üst başlığı altında üretilenlerin büyük kısmıyla da uzak yakın ilgisi yok.


Henüz keşfetmediyseniz bu tek tabanca müzisyeni keşfetmek ve tanımak için geç kalmış da olsa iyi bir başlangıç olabilir bu şarkı. Bu arada Doğa Yılmaz imzalı kapak tasarımına bayıldığımı da söylemeliyim.     

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder