Günün Şarkısı 3 Nisan 2019


Bedük – “Hayvan”


2004 yılında Serhat adıyla çıkardığı ilk albümü “Nefes Almak Zor”u bir kenara koyarsak, 2007’den bu yana elektronik dans müziği türünde çok sayıda albüm ve tekli yayımlayan Bedük, o zamandan bu zaman türün ülkedeki en iyi temsilcilerinden biri oldu. Elektronik dans müziği bizde ağırlıklı olarak “dj” tipi prodüktörler üzerinden yürürken, Bedük işin en hem üretim, prodüksiyon, hem de vitrin kısmında yer alarak kendi başına bir marka oldu diyebiliriz. Hele ki EDM’nin tekno–arabeske eşitlendiği bir zaman diliminde.


Bedük’ün yeni teklisi “Hayvan”, geçtiğimiz günlerde Delises Entertaintment Limited etiketiyle yayımlandı. Şarkının söz, müzik ve düzenlemesi Bedük’e ait.


Ağırlıklı olarak İngilizce sözlü parçalarla ilerlese de ilk albümünden sonra piyasaya çıkmış yedi albümün ikisi tamamen Türkçe parçalardan oluşuyordu. “Hayvan” da Bedük kariyerinin Türkçe klasmanında yer alacak.


Bu şarkı da tıpkı diğer bütün şarkıları gibi sırtını sadece ritme dayamıyor. Elektronik müziğin o soğuk, mekanik ve sürekli tekrara dayalı kalıplarına sıkışıp kalmıyor. Melodi var, armoni var, anlamı olan sözler var. Buna karşın türün gereklilikleri içinden kendi kimliğiyle vardığı uluslararası bir standart da var. Sözün özü Bedük bu işi iyi yapıyor ve “Hayvan”la bunu bir kez daha gösteriyor.   

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder