Günün Şarkısı 26 Nisan 2019


Cem Belevi – “Bundan Sonra”



Cem Belevi ilk albümünü 2013 yılında yayımlamıştı. O albümdeki şarkılardan birini 2015 yılında piyasaya çıkan ENBE Orkestrası albümünde yeniden seslendirdi, sonrasında ise teklilerle ilerlemeye başladı. 2015 – 2018  arasında yayımlanan 8 tekli arasında en çok ses getiren “Alışamıyorum” oldu kuşkusuz. Belevi bu süreçte popun farklı eğilimlerinde gezindi, müzikte arayışlarına devam ederken bir yandan da dizi oyuncusu olarak bir kariyer edindi.


Cem Belevi’nin Taş Plak etiketiyle yayımlanan yeni teklisi “Bundan Sonra”, üç şarkıdan oluşuyor. “Bundan Sonra” ve “Buz Yanığı” yeni şarkılar. Üçüncü şarkı ise daha önce tekli olarak yayımlanan “Mışıl Mışıl”ın “Remix” versiyonu. Sözleri Cem Belevi’ye, müziği Osman Taşdaş’a ait olan “Bundan Sonra”nın düzenlemesi Erdem Kınay tarafından yapılmış.


Belki çok orijinal, bambaşka bir stil, yepyeni bir şey değil ama “hit” olabilecek potansiyelde bir şarkı yakalamış bu defa Cem Belevi. Günün pop anlayışına çok uygun düzenlemesi, akılda kalıcı sözleri ve melodisiyle Belevi’nin kendi çizgisi içerisinde doğru bir şarkı. 


Bununla birlikte ben hâlâ Cem’den bir tık daha fazlasını bekliyorum. Onu kendi kulvarındakilerden önce geçirecek, farklı bir biçimde parlatacak şarkı bu da değil sanki. Nitekim teklideki diğer iki şarkıda da o güç yok. 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder