Günün Şarkısı 25 Nisan 2019


Nazan Öncel – “Aynı Nakarat”


İlk kez TRT’nin Amatör Sesler programında ekrana çıkmış, ilk 45’liği “Sana Kul Köle Olmuştum / Kader Bu Çekeceksin”i 1978 yılında yayımlamış Nazan Öncel, 1981’de de “Yağmur Duası” adını taşıyan bir 33’lük plakla dinleyici karşısına çıkmıştı. Ama bunların hiçbiri müzik dünyasında istediği başarıyı yakalamasına yetmedi. ‘80’ler boyunca kendine bir çıkış yolu aradı ve o çıkışı nihayet 1991 yılında yakaladı.


Yaşar Plak etiketiyle yayımlanan “Bir Hadise Var”, Nazan Öncel’in ikinci albümüydü ama o günlerde herkes ilk albümü zannetmişti. Çünkü artık bambaşka bir Nazan vardı. ‘90’lar furyası başlamıştı. Genç ve yeni isimler dinleyiciden büyük ilgi görüyordu. Albümün çıkış şarkısı “Aynı Nakarat”, o furya içerisinde kendine yer buldu. Şarkının söz ve müziği Nazan Öncel tarafından yazılmış düzenlemesi ise İskender Paydaş tarafından yapılmıştı.


Herkes tekerlemeli, eğlenceli, bir parça eleştirel bu şarkıyı ve kocaman yıldız kolyesiyle dans ederek kendine has bir vurgularıyla şarkısını söyleyen bu yeni şarkıcıyı çok sevmişti. Nazan Öncel’in bütün o furyadan sıyrılıp kendine çok sağlam bir yer edineceğini, klasikleşecek şarkılara imza atacağını ise henüz kimse bilmiyordu.


‘90’ların ateşini harlayan, Nazan Öncel’i ise kalıcı bir biçimde müzik dünyasına kazandıran “Bir Hadise Var” albümünün üzerinden 28 yıl geçtiğine inanmak hayli zor. “Aynı Nakarat” ise geçen bunca zamana rağmen anlattıklarıyla hâlâ güncelliğini koruyor.

Bu arada Yaşar Plak tarafından bu albümün plak baskısının yapıldığını da hatırlatayım. ‘90’ları plaktan döndürmeyi sevenlerdenseniz, mutlaka arşive katmalısınız.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder