Günün Şarkısı 24 Nisan 2019


Umut & Soner – “Boş Ver”


Umut Kaan Çakır 1999, Soner Han ise 2000 doğumlu. İkisi de Trabzon’da doğmuş, ikisi de bir dönem dans eğitimi almış ve Güzel Sanatlar Lisesinde okurken birlikte bir grup kurmaya karar vermişler. 


3 yıl kadar önce YouTube’a yüklemeye başladıkları “cover” videolarıyla kendi kitlelerini edinen Umut ve Soner, şarkılarını seslendirdikleri isimlerden biri olan Halil Sezai’nin dikkatini çekmişler ve profesyonelliğe ilk adımı da böylece atmışlar.


Umut & Soner’in ilk teklisi “Boş Ver”, Halil Sezai’nin bir müzik üretim merkezi olması maksadıyla kurduğu Kayıp Müzik’in ilk prodüksiyonu. (Bu arada aslında “Boş Ver”dir doğru yazılışı ama yaygın bir hatanın uzantısı olarak burada da birleşik yazılmış.) Şarkının sözleri Ümit Yaşar Oğuzcan, Özdemir Asaf ve Emre Gökçe’den alıntılarla Umut & Soner tarafından yazılmış, bestesi de ikiliye ait. Düzenleme ise Halil Sezai imzası taşıyor. Halil Sezai ayrıca şarkıda geri vokal yapmış, klibin yönetmenliğini üstlenmiş ve dahası klipte rol de almış.


Bu kadar genç yaşta çocuklara hep eğlenceli ama içi boş “teenage” müziği yaptırma hevesi var ya yapımcıların ya da menajerlerin, açıkça söylemek gerekirse şarkıyı dinlemeden önce yine öyle bir şeyle karşılaşacağımı düşünmüştüm. Ve fakat çok şaşırarak dinledim. Gayet olgun ve profesyonel bir iş. Çocuklar gayet düzgün şarkı söylüyor, şarkı gayet güzel, düzenleme ona keza. Ayakları yere sağlam basan bir iş, sıkı bir profesyonel başlangıç olmuş. Umarım böyle devam ederler.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder