Günün Şarkısı 23 Nisan 2019


Zeynep Talu & Barbaros – “Sevdik Sevdalandık”


1985 yılında Melih Kibar’ın teşvikiyle “Neden Sanki Neden” adlı ilk şarkı sözünü yazan ve o günden bugüne pop müzik dünyasında Talu soyadını devam ettiren Zeynep Talu, 2018 yılında Barbaros’la birlikte Talu Project projesini başlattı. Adından da anlaşılacağı üzere Çiğdem Talu ve Zeynep Talu’nun yazdığı şarkıların yer aldığı proje önce sahnede başladı, şimdi ise bir albüm çalışmasıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlanan “Sevdik Sevdalandık” teklisi albümün ilk habercisi.


Daha önce farklı proje albümlerinde de şarkı söylediğini duyduğumuz Zeynep Talu, Barbaros’un 2011 yılında piyasaya çıkan ilk albümünün de süpervizörlüğünü yapmıştı. Bu iki eski arkadaş şimdi birlikte şarkı söylüyorlar.


“Sevdik Sevdalandık” Reyhan Karaca’nın 1997 yılında yayımlanan ikinci albümüne adını veren şarkıydı. Bestesi Feyyaz Kuruş’a ait şarkı bugün bile ‘90’lar denildiğinde akla gelen ilk şarkılardan biri. Şarkının yeni düzenlemesi ise Kaan Gökman tarafından yapılmış.


Reyhan Karaca’nın kendine has ses rengi ve vurgularıyla kulaklarımıza yer etmiş bu şarkı Zeynep ve Barbaros’un sesinde tamamen farklı bir yorumla güncellenmiş. Şarkıyı orijinal versiyonuyla sevenlerin ilk dinleyişte yadırgaması kaçınılmaz. Bununla birlikte aradan geçen zaman, değişen ritim ve “sound” anlayışı doğrultusunda yapılmış güncelleme şarkıyı bugünlere gayet renkli bir biçimde taşımış. Daha ritmik ve daha eğlenceli…

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder