Günün Şarkısı 22 Nisan 2019


ORKN – “Yüzüme Söyle”


ORKN, ya da tam adıyla Orkun Tiryakioğlu, GTR Müzik bünyesinden sesini duyuran genç isimlerden en yenisi. Müzik eğitimini hem opera hem de caz vokal performansı dallarında almış, yıllarca sahneye çıkmış, vokal yapmış, yani eğitiminin üzerine sahada da deneyim kazanmış bir müzisyen. ORKN’un ilk teklisi “Yüzüme Söyle”, geçtiğimiz günlerde GTR Müzik etiketiyle yayımlandı.


Yıllar geçse de modası geçmeyen “funk”ın Türkçe müzikte pek fazla karşılığı olmadı bugüne dek. Saysak beş bilemediniz on kişi ya çıkar ya çıkmaz. Söz ve müziği ORKN’a, düzenlemesi Anıl Çifter’e ait “Yüzüme Söyle” ise bu türde yapılmış iyi örneklerden biri olarak şimdiden arşivlere not düşülebilir.


Her şey şahane; bir tek şey hariç. Böylesi fazla Batılı şarkılar söyleyenlerin ortak yanılgısına ORKN da düşmüş. Şarkıyı İngilizce telaffuzla söyleme yanılgısına. Oysa Bora Uzer örneğinde olduğu gibi pekâlâ halis muhlis Türkçe vurgularla da söylenebiliyor. Hele ki eğitimli bir solist için bu hiç dert değil. Bunu da bir ilk çalışmanın göz ardı edilebilir defosu olarak bir kenara koyarsak ORKN’un bundan sonra yapacağı işlere dair beklentilerimizi yüksek tutmamamız için hiçbir sebep yok.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder